2019. március 27., szerda

ORBÁN IZRAELI IDEOLÓGUSA SZERINT “AZ EURÓPAI UNIÓ A NÉMET BIRODALOM ÚJ FORMÁBAN”

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.26. 


Yoram Hazony egy lapinterjúban azt mondta, hogy szerinte az “Európai Unió a Német Birodalom új formában”. Az orbánista propaganda örömmel kapta ki az izraeli filozófus szájából az “aktuális” mondatot, mivel Orbán Viktor Európai Néppártban való felfüggesztése annak köszönhető, hogy a német pártok (amelyek eddig bűnös módon fedezték) kiálltak mögüle, és elfogadták a tagpártok indítványát, hozzájárultak Orbán felfüggesztéséhez.

Orbán Viktor a kolostorában fogadta Yoram Hazony izraeli filozófust, a jeruzsálemi Herzl Intézet elnökét, akinek A nacionalizmus erénye című könyve elnyerte a 2019-es év Konzervatív Könyve díját, közölte Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke. A nemzetsratégiai propagandamédia beszámolója szerint a találkozón a jelenlegi populista hazugságok tézisei szerepeltek: “a nemzetállamok helyzete a birodalomépítési törekvések időszakaiban”. Mint ismert, Orbán a jogállam felszámolása miatt hangoztatott jogos európai kritikákat a magyar “nemzetállam” és az európai “liberális birodalom” konfliktusának igyekszik beállítani. Ehhez a hazugsághoz illeszkedik az izraeli filozófus nacionalizmust dicsőítő könyve, amely az ugyancsak illiberális Netanjahu “nemzetállami” politikájának alátámasztásául szolgál. Ez azonban nem minden.

Mivel az Európai Néppárt a legnagyobb pártcsalád az Unióban, s mivel a német pártok a legerősebbek az Európai Néppártban, ezért az Európai Unió, mint “birodalom”, az orbáni propagandában a “Német Birodalom” megjelenése egy “új formában”. Csakhogy a “Német Birodalom” első korszaka “Német Császárság” néven ismert, a második szakasza a weimari köztársaság, csupán a harmadik szakasza ismert “birodalomként”, ezen a néven, ez pedig a Harmadik Birodalom, 1943 és 1945 között ez a hivatalos elnevezés is. Ezért a “Német Birodalom” elnevezés a náci Németországot idézi fel az emberek tudatában, és az izraeli filozófusnak tulajdonított mondat azt a hatást kelti, mintha az Európai Uniót a náci Németországgal, a Harmadik Birodalommal állítaná párhuzamba, egy “új formában”.

Ez a párhuzam akkor is hamis, megtévesztő és csalárd, ha Yoram Hazony a “Német Birodalom” alatt az egymásnak homlokegyenest ellentmondó három korszakot együtt értette 1871-7ől 1945-ig, mert annak is része a náci Németország, és ez mindenképpen a mai Németország, és ami még durvább, az Európai Unió lenácizását jelenti. Emellett a “Német Birodalom” mindhárom korszakában a német nyelvterületet foglalta magában, s ez még igaz a náci harmadik Birodalomra is, amely elfoglalta Európát. Az elfoglalt területek nem voltak a Harmadik birodalom részei. Ezért az Európa nyugati felét teljes egészében magába foglaló Európai Uniót a “Német Birodalom” mai megjelenési formájának tekinteni, a legsúlyosabb sértés és legszélsőségesebb hazugság Európa szuverén államaival szemben. Méghozzá éppen a “nemzeti” függetlenség ellentéteként említve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.