2019. március 17., vasárnap

ORBÁN ÖSSZE-VISSZA RÁNGATJA A VOLÁNT

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2019.03.17.


A kormánynak azonnal be kell szereznie egy ú.n. vészhelyzet-asszisztenst. Ez a modern gépkocsikban alkalmazható szoftver nem lehet túl olcsó, de esküszöm, megéri, és a legfelső körökben amúgy sem szokták sajnálni a pénzt járművekre. Hol egy luxusjacht az Adrián, hol egy egész repülőgépflotta a honvédségnek. De ez a vészhelyzet-asszisztens most nagyon kell. Kezd tényleg vészhelyzet lenni.

Utasok vagyunk egy olyan kocsiban, amelyben a vezető össze-vissza cikázik a sávok között, hol jobbszélre húzódik, hol mintha megint a belső sávban akarna maradni. Hol nekimegy mindennek és mindenkinek, úgy viselkedik, mintha egyedül lenne az úton, aztán meg azt hiszi, egy bocsánatkéréssel minden el van intézve. Hol felragasztja a plakátokat, hol leszedi. Hol lehülyézi állítólagos barátait és pokolba küldi őket, hol meg pitizik, hogy mégis közöttük maradhasson.

Ebből előbb-utóbb karambol lesz. Ez a szoftver épp az ilyen állapotban lévő vezetőkre van kitalálva. Ismertetője szerint "Ha a vezető nem reagál a 25 mp utáni figyelmeztetésre," (dehogy reagál, nem figyel az senkire és semmire, se uniós elmarasztalásra, se Velencei Bizottságra, se sztrájkra, se demonstrációra), "újabb 5 mp után kap még egy figyelmeztetést." (Ez már megvolt a Sargentini-jelentés megszavazásával.)
Ha erre sincs reagálás 5 mp-en belül, akkor hangjelzés mellett az autó fékezni kezd, és a berendezés a vészvillogó működtetése mellett megállítja az autót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése