2019. március 20., szerda

ORBÁN ÚJRA HAZUDIK, A CDU “FELFÜGGESZTÉSI” JAVASLATA KÉPMUTATÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.20.


"Orbán újabb trükközése a bajor kormánynak írt levél, amelyben csak azt vállalta, hogy a müncheni egyetem és a CEU együttműködése elé nem gördít akadályt (még szép!), de arról egy szót sem ejt, hogy ez az együttműködés lehetővé tenné az amerikai diplomák kiadását is, márpedig ez a CEU lényege. Eddig is emiatt kellett Bécsbe menniük. Orbán ezzel csak időt nyer, aztán kitalálja, hogy a “magyar törvény” ezt nem teszi lehetővé. Soha nem fogja a CEU amerikai diplomás képzését visszaengedni Budapestre. Orbán egy kígyó."

Egyetlen döntés jelent megoldást az Orbán-problémára, az pedig az Európai Néppártból való kizárás. Aki hisz neki, az vagy hazudik, vagy korrupt vagy bolond, ezt Orbán már százszor bebizonyította. Európa békéje és szabadsága a tét, ebben a helyzetben már nem lehet mellébeszélni, ahogy Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke teszi, amikor csak a Fidesz felfüggesztését javasolja.

Felháborító, hogy még a Weber-felé hármas ultimátumból sem teljesített Orbán semmit, mert valójában nem kért bocsánatot, a CEU ügyét nem rendezte, a Brüsszel elleni uszítást nem fejezte be, mert március 15-én is “a liberális birodalom” kifejezésbe burkolva a demokratikus EU ellen támadt, egy fasiszta programot hirdetett meg, és még a plakátokkal is trükközött. Aki ezt nem értette meg a beszédből az vagy hülye vagy aljas, de ezt a feltételek teljesítésének nevezni, mindenképp galádság és ostobaság. Európa és a Néppárt életben maradásának egyetlen esélye, hogy Orbánnak mennie kell. Orbán egyértelművé tette, hogy a Néppárt báránybőrébe bújt farkasként akarja elfoglalni és fasizálni Európát.

A CDU elnöke szerint van remény a felfüggesztés után tárgyalni Orbánnal. Miről? Mi kell még ahhoz, hogy tudomásul vegyék, hogy új Hitler született Európában? Hazug képmutatás a felfüggesztés, amely a tüzet és a vizet akarja egyben tartani. Lári-fári fecsegés a Néppárt “értékeiről” beszélni, ha nem zárják ki Orbánt, mert azzal azt bizonyítják, hogy semmiféle értékeik nincsenek, amelyeket tiszteletben tartanának. Orbánnal és a fasizmussal szemben csak egyetlen megoldás lehet: a totális ellenállás, elhatárolódás, kizárás, és az általa terjesztett mételytől, leprától való megtisztulás.

A CDU tudja, hogy a nem német néppárti pártoknak már nem lehet letolni a torkán a fasiszta Orbánt, ezért valamilyen szankcióra szükség van. De a német autóipar, a magyar munkavállalók kizsákmányolása, és Manfred Weber karrierje még mindig fontosabbak, mint az “európai és néppárti értékek”, amelyeket maguk sem tisztelnek, ha Orbánt nem rúgják ki, csak felfüggesztik. Azért, mert Orbán a néppárti tagságért eladja nekik rabszolgaként a magyarokat, csalással, hazugsággal, a választók megtévesztésével szerzett mandátumaival pedig ezúttal őket támogatja (legalábbis azt hiszik). Ezért képesek egy olyan embert maguk közt tartani, aki egyértelműen a Néppárt “megváltoztatását”, vagyis elfoglalását tűzte ki célul. Saját “gyilkosukat” melengetik, fedezik, adnak fegyvert a kezébe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.