2019. március 10., vasárnap

ORBÁN VIKTOR VÉRZIK

HÍRKLIKK
Szerző: JÁSZ ZOLTÁN
2019.03.10.


Amikor a kapitány azt üzeni, hogy mindenki őrizze meg a nyugalmát, biztosra lehet venni, hogy "gáz van", süllyed a hajó. Rég láttunk ekkora zavart a Fidesz rendszerében. Elkezdődött egy kettős kommunikáció. Amíg a hivatalos politikusi megszólalásokban a maradás szándékát hallhatjuk, addig a Fideszhez közeli médiumok mindegyike már a Néppártból való kilépést készíti elő.

Annak ellenére, hogy az elmúlt években Orbán sokszor tudott azokból a helyzetekből profitálni, amikor krízis volt és csapkodtak a villámok, most mégis úgy tűnik, hogy megingott. Ráadásul a mostani konfliktusos helyzet elviszi a választói figyelmet a bejelentett családpolitikai intézkedésekről is, ami növeli a háború okozta veszteséget a kormánypárt számára.

Világosan látnunk kell: a Fidesz az a párt, amelynek a belpolitikája is színtiszta külpolitika. Minden kampánytémát (migránsveszély, Soros), még a családpolitikai intézkedéseket is ez a narratíva uralja. Az elmúlt években mindent azzal magyaráztak, hogy „a nemzetközi helyzet fokozódik”, ami eddig be is vált, azonban most mégis úgy tűnik az irányítás kicsúszott nagyvezér kezéből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.