2019. március 4., hétfő

TRUMP KEZDHET SZEMBENÉZNI A FELELŐSSÉGRE ROVÁS RÉMÉVEL

24.HU
Szerző: IGNÁCZ PÉTER
2019.03.04.


A demokraták elkezdték a felkészülést az amerikai elnök eltávolítására. De kérdés, végig merik-e vinni.

Donald Trump kudarcba fulladt vietnami csúcstalálkozója után kétórás beszédben kelt ki az ellene zajló nyomozások ellen. Főleg Robert Mueller különleges ügyész volt a célpontjában: az elnök „lószarnak” (bullshit) nevezte az ellene felhozott vádakat, amivel „ki akarják lőni” az általa „gyilkosokként” jellemzett ügyészek. De megkapta a magáét volt igazságügyi minisztere is, amiért nem segített neki az ellene zajló nyomozások megszüntetésében. Majd Twitter-oldalán folytatta, ahol saját magát ártatlan embernek nevezte, aki ellen „néhány nagy rossz, korrupt ember” folytat „illegális boszorkányüldözést”, csak azért, mert megnyerte a választást.

Az sem nyerte el Trump tetszését, hogy egykori ügyvédje, Michael Cohen tanúvallomást tett a kongresszus előtt. Amit úgy értékelt, mint az ország történetében soha nem látott „elnöki zaklatást”, ráadásul a meghallgatást „az őrült demokraták” – akik szerinte szabotálták Kim Dzsonun észak-koreai vezetővel tartott találkozóját – pont akkor tartottak, amikor Vietnamban volt.

Most azonban újabb ürügyet adnak neki a demokraták a dühöngésre. Hétfőn ugyanis megkezdik a felkészülést a kongresszusban a közjogi felelősségre vonásra (impeachment), ami végül az elnök eltávolításával érhet véget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.