2019. március 20., szerda

ÚGY TŰNIK, TARLÓS ISTVÁN MÉGIS MEGPRÓBÁLJA KICSAVARNI A KERÜLETEK KEZÉBŐL A PARKOLÁSI BIZNISZT

444.HU
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2019.03.20.


A főpolgármester a Válasz Online-nak adott interjújában dobta be a követ a budapesti parkolás poshadt pocsolyájába. Úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnökkel korábban egyezséget kötött, és Tarlós István elmondása szerint 16 dolgot kért Orbán Viktortól, de ő csak 15-öt tudott teljesíteni, egyre nemet mondott, ez pedig a parkolás rendbetételének ügye. Az ok pedig az, hogy a parkolási rendszer átalakítása kezelhetetlen politikai konfliktusokat okozna.

A főpolgármester azóta több interjút is adott, és azokból úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy a miniszterelnök visszautasította ezt a kérést, ő nem adja fel a tervét, hogy egységesítse a teljes budapesti parkolást, és az abból befolyó pénzt elvonja a kerületi önkormányzatoktól.

„Évek óta küzdök azért, hogy centralizáljuk a parkolást Budapesten, ne 23-féle szabály szerint történjék. És a bevételeknek az én megítélésem szerint a közösségi közlekedés büdzséjében lenne a helyük.”.

A fizetős parkolást még a kilencvenes évek közepén vezették be, és az rögtön egy a politikához példátlanul szorosan kötődő üzleti csoport kezébe került. Februárban bemutatott filmünk, a Sötét parkolási ügyek Budapesten arról szól, hogy 2010-ben a frissen alakult Fidesz-kormány látszólag kitiltotta a szocialistákkal és a Fidesszel egyaránt remek kapcsolatot ápoló magáncégeket a parkolási bizniszből, de valójában rejtve továbbra is ők üzemeltetik a rendszereket, és még a korábbinál is több pénzt fölöznek le. Vannak olyan kerületek, ahol mára veszteségessé vált az autósok pénzének beszedése, ami felér egy gazdasági csodával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.