2019. április 4., csütörtök

A FIDESZ MAGÁT IS MEGLŐHETI, HA ELMÉRI A KARÁCSONY GERGELY ELLENI TÁMADÁST


HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: WINDISCH JUDIT
2019.04.04.


A következő hetek nagy feladványa az lesz, hogy miként próbálja meg támadni a Fidesz Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet úgy, hogy közben neki is bőven van takargatnivalója a parkolási ügyben. Sok csavar van a történetben, a cikkben felbukkan egy érdekes szereplő is.

"A zuglói parkolás pénzszivattyúként működik" – ezt a megállapítást tartalmazza a Fidesz zuglói szervezetének közleménye. Ez nem egy kerületi magánakció: a szöveg a párt központi e-mail-címéről érkezett. A Fidesz természetesen Karácsony Gergely zuglói polgármestert, az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét tartja felelősnek mindezért, és vizsgálóbizottság felállítását is követeli.

A történet elég szövevényes, a kormánypárt állítása pedig a saját fejükre is visszahullhat. Nemcsak azért, mert a zuglói parkolási szerződéseket a közgyűlés fideszes képviselői is megszavazták – az egyiknél Karácsony tartózkodott, holott vétózhatott is volna, a másiknál igent nyomott –, hanem azért is, mert a zuglói parkolási piacon megjelenő cégek egy része más, Fidesz vezette kerületben is felbukkant. Ezt a cikkben később részletesen is bemutatjuk. A Fidesz a közleményében nem fejtette ki, pontosan mit ért pénzszivattyú alatt, és melyik önkormányzati szereplő működtedheti azt, és nem válaszoltak a tisztázást kérő e-mailünkre sem. Az sem derült ki, ha visszaélést sejtenek, tesznek-e feljelentést.

Interjút hiába kértünk Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármestertől, a már hivatkozott közleményre mutogatva elhárította megkeresésünket, pedig jó lett volna megtudni, mikortól lett gyanús a Fidesznek a helyi parkolás, illetve miért támogatták annak idején a döntést.

A parkolás az elmúlt hetek forró témája, az egyik legfontosabb kampánytéma lehet az önkormányzati választáson, kérdés, hogy a Fidesznek sikerül-e profitálnia ebből, vagy belemanőverezi magát egy számára is kellemetlen helyzetbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.