2019. április 17., szerda

A FIDESZESEK MEG AKARTÁK TILTANI, HOGY AZ OLAF NYOMOZÓI BEMEHESSENEK AZ EP-KÉPVISELŐK IRODÁIBA, DE A TÖBBSÉG MEGSZAVAZTA

168 ÓRA ONLINE
Szerző: ÁGOSTON ZOLTÁN
2019.04.17.


Az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésén elfogadta azt a jelentést, amely összehangolná az Európai Csalás Elleni Hivatal és a 2020 vége felé felálló Európai Ügyészség munkáját. A jelentést Ingeborg Grässle, az EP költségvetési ellenőrző bizottságának az elnöke írta, 465 szavazattal 130 ellenében 51 tartózkodás mellett megszavazták – a jelenlévő fideszesek tartózkodtak –, de a figyelemre méltó nem ez, hanem az, hogy egy jelentéshez mellékelt javaslat megtiltotta volna, hogy az OLAF nyomozói szükség esetén bemehessenek vizsgálódni az EP-képviselők irodáiba is.

Ezt a javaslatot a Fidesz EP-képviselői – pártcsaládjuk, az Európai Néppárt (EPP) képviselőinek a többségével együtt – elutasították, de a többség megszavazta.

Összesen 278 EP képviselő akarta megtiltani, hogy az OLAF nyomozói bemehessenek az irodájukba, 325-en viszont megszavazták a 45 tartózkodása mellett.

Az MSZP-s Ujhelyi István ezután azt firtatta, miért szavazott a Fidesz a korrupció mellett az EP-ben, a DK pedig egy lapunkhoz is eljuttatott közleményben úgy értékelte, hogy a Fidesz beismerő vallomást tett. „Nagyon is értjük, hogy mi történik, elvégre ha minden bűnözőt megkérdeznénk, hogy megtiltsuk-e a nyomozó hatóságoknak, hogy ellenük nyomozzanak vagy náluk házkutatást tartsanak, nyilván ők is igent mondanának” – hangzik Gyurcsány Ferenc pártjának a közleménye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.