2019. április 9., kedd

A HŐS UTCÁBAN „IGAZÁBÓL AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLL A RENDETLENSÉG PÁRTJÁN”

MAGYAR HANG
Szerző: TOMPOS ÁDÁM
2019.04.08.


Veled is megtörténhet címmel tartott egyfajta nyilvános együttgondolkodást és szolidaritási akciót szombaton a Hős utcában tevékenykedő Kontúr Közhasznú Egyesület és a józsefvárosi civileket tömörítő C8. A Kőbánya szívében megtartott rendezvény címe arra utalt, hogy nem csak a szanálásra ítélt Hős utca lakóival, vagy az ott jelenlévő civilekkel fordulhat elő, hogy egyszer csak az utcára teszik őket, hanem tulajdonképpen bárkivel. Hogy ez mennyire így van, arra épp ez a beszélgetés volt az egyik legjobb bizonyíték.

beszélgetés azzal indult, hogy a szereplők ismertették, hogy kerületükben mit is hozott magával az ő civilségük. Kőbányán például ezt: – Amint a Kontúr elkezdett lakhatással is foglalkozni, nem csak gyerekekkel, elindult egy folyamat, ami a közönnyel, majd az önkormányzat részéről a Kontúr által bérelt hely felmondásával végződött. Mi lettünk a rossz civilek úgymond.
Mit tehet a civil?

Pedig egy ottani lakó elmondása szerint igenis kellenek a Hős utcába a civilek, mert máshonnan nem kapnak segítséget, de hivatalos tájékoztatást sem például arról, hogy a közeljövőben szanálás lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.