2019. április 30., kedd

A KÍNAIAK MEGVETTÉK ORBÁNT, AZ ÉVSZÁZAD KORRUPCIÓJA A BELGRÁDI VASÚT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.04.29.


Szimpla korrupciós ügyletként lehet értékelni a kínai hitelből finanszírozott Budapest-Belgrád vasútvonalat. A pénzt Kína adja, amelyből kínai cégektől rendelik meg a munkát, a kínai pénz azonnal visszakerül Kínába. A pénzt közvetlenül is adhatnák a kínai cégeknek, és akkor az Magyarországnak nem kerülne semmibe, mivel a vasútvonal Kína gazdasági és politikai érdekeit szolgálja. Magyarország részvétele és a haszna ebben annyi lehetne, hogy adja hozzá a magyar földet és az infrastruktúrát.

De a finanszírozás nem így történik, hanem egy hitelkonstrukciónak álcázott korrupciós ügylet keretében, amelyben a pénzt hitel formájában Magyarországon futtatják át, ahelyett, hogy közvetlenül adnák a kínai cégeknek, ás a “hitelnek” álcázott pénzt Magyarországnak kamatostul vissza kell fizetnie Kínának. A kínaiak ingyen megkapják a beruházás költségét a magyaroktól, azon kívül, hogy a saját pénzük is a zsebükben marad. Cserébe Orbán a strómanján keresztül hatalmas pénzt kap a kínaiaktól. Közönséges vesztegetési ügyről van szó.

Ez azt jelenti, hogy a kínaiak önmagukat finanszírozzák meg, de a szimulált “hitelkonstrukció” miatt az egész költséget Magyarországgal fizettetik meg kamatostul. A kínaiak visszakapják a befektetett pénzüket, és megkapják azt kamatostul is a magyar államtól, mert a pénzt hitelnek álcázva a magyar kormányon futtatják át. Magyarország kap egy kínaiak által megépített méregdrága vasutat, amire semmi szüksége, s amely kizárólag a kínaiak érdekeit szolgálja. Ez százötven év múlva is csak akkor térül meg, ha a kínaik eleget használják. Egyébként csak költség lesz és tisztán ezermilliárdos nagyságrendű veszteség.

Magyarország azért vesz részt ebben a korrupciós modellben, mert a kínaiak a kínai cégek mellé beveszik Orbán Viktor strómanját, és a 750 milliárdos befektetés egy részét vesztegetési pénzként Orbánnak fizetik ki. A látszatot a kínaiak azzal teremtik meg, hogy több szereplőt generálnak a konstrukcióba, mintha a pénzt nem ugyanazok kapnák, mint akik adják. De az egész projekt a kínai állam projektje, amely része az “Egy övezet, egy út” elnevezésű nemzetközi állami projektnek. Formálisan erre a célra létrehozott kereskedelmi bankok adják a pénzt, és formálisan önálló kínai cégek “nyerik el” a beruházást, de ezek mind a kínai kormány által felügyelt cégek. A kínaiak önmagukat fizetik ki, de elkérnek a magyar költségvetéstől is egy ugyanekkora, sőt kamatokkal növelt összeget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.