2019. április 13., szombat

A LAKITELEKI KISZ-ÉPÍTŐTÁBOR SÁTRA SE KURULTÁJOS NÉPFŐISKOLAI JAKUZZINAK INDULT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.04.13.


Tárgy: Jogos

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Mondanom sem kell, hogy már megint nem alkalmatos a kend hazajövetele. Sok ok miatt. Nem sorolom a könyökét kímélendő. Mert gondolom, ott jön már ki kendnek az örökös siránkozásunk. Viszont előjárójában rögvest külön köszönjünk kendnek – megvallom még a nagyi se gondolt rá, pedig ő nagyon körültekintő -, hogy felhívta a figyelmünket. Valóban, az anyunak az allergiától nem narancsvörös az orra, hanem csak szimplán vörös, és ez a szín most rendszeridegen. Akkor valószínűleg ezért nem kap az állampárti ingyen krumpliból/tojásból a választások idején, amiket a ki nem fizetett túlórapénzén a hűbéres földesuraktól vásároltak a sameszek.

Jogos a két pont kendnek, ahogy a zsűri mondaná. Még jó, hogy be nem csukták az anyut, mikor sarlózta a füvet az árokparton. Mert a sarló meg önkényuralmi jelkép. Pláne, ha az apu nem satuba fogva, (de úgy is életveszélyesen) a flexszel élezte volna, hanem ahogy a tata szerint illik magyarosan; kikalapálni takarosan és utána fenni a kaszakővel, mint egy virtigli, földjétől úri huncutsággal megfosztott, közmunkás státuszba emelt agrárproletár. Mondta is a tata annak idején, amikor törvénybe tették a sarló és a kalapács tiltását, hogy azt eddig is tudta, hogy a felettünk törvényt ülők utálnak dolgozni, de azt nem gondolta volna, hogy még a munkaeszközöktől is annyira iszonyodnak, hogy a törvény erejével védik magukat tőlük.

A jogról jutott eszembe, hogy ha felelőtlenül hazajőve kend velünk lenne egy koszton, a göthössége miatt nem sokat tudna lendíteni a család anyagi helyzetén. A rokkantnyugdíjazása kizárt, mert még lélegzik, és a búcsúba/falunapokra mehetne órabérbe lufit fújni, és nem pazarolná üresjáratú kilégzésre a narancskeresztényeknek tartogatott levegőt. Munkanélküli segélyre se lenne jogosult, mert itt csak a leggazdagabb háztartások 3%-a tud élni ezzel a szociális juttatással és bizony mi nem tartozunk közéjük. Talán ha grófként lenne munkanélküli? A kis- és középnemesi stallung kevés.

Bizony. Ebben a jogállamban azé a jog, aki sajátlábúlag, vagy a pártszolgálatosok révén tipor az alattvalókra. Ha a háztartás vagyona meghaladja a 153 milliós küszöböt, akkor jogosult a szociális ellátások 43 százalékára. Úgy ám!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.