2019. április 13., szombat

INKÁBB BOTKA, MINT A KUBATOV-VEZETTE FIDESZ – ELEGE LETT ÉS KITÁLALT A JOBBOLDALI SZEGEDI POLGÁRMESTERJELÖLT

MÉRCE
Szerző: SZADAI LEVENTE
2019.04.13.


Szabó Bálint, a jobboldal egyik helyi polgármesterjelöltje egy interjúban kikelt Kubatov Gábor fideszes pártigazgató ellen, miután a rendőrség házkutatást tartott nála. Az interjút készítő újságíró visszaküldte Szabónak közlés előtt a szöveget, aki a válaszait, sőt a kérdéseket is lényegesen módosította. Az újságíró az átírt interjú közléséhez nem járult hozzá, Szabó pedig az eredeti megjelenéséhez, így az interjút végül a B1 blog tette közzé, miután a riporter eljuttatta hozzájuk az anyagot.

Szabó 2018 végén jelentkezett be az idei választásokra, akkor a Magyar Időkben azt írták róla, „a Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatójaként évek óta küzd Szegeden a Botka-féle MSZP-s városvezetéssel. A cége képviseli a Szeviép-károsultak egy részét, a csődbe vitt Szeviéppel 443 családot károsítottak meg, összességében tízmilliárd forinttal”, illetve „annak idején a szegedi parkolási botrány miatt is feljelentést tett”, valamint „korábban a szegedi Cserepes sori és a Mars téri piac ügyében, valamint a botrányos zajrendelet ellen, illetve a korábban átalakított helyi tömegközlekedés és a parkolási rendszer miatt is felemelte a szavát.”

Szabó az elmúlt években több alkalommal is szót emelt Botka László szegedi polgármester tevékenysége ellen (megmozdulásai rendre botrányba fulladnak), így talán nem meglepő módon nyilatkozatai elsőként többnyire olyan felületeken jelentek meg, mint az Origo, a 888.hu, a Lokál, a Pesti Srácok vagy éppen a helyben erősen Fidesz-közeli Szeged Ma. Most azonban úgy néz ki, fordulat állt be a kapcsolatában a Fidesszel.
Szabó az interjúban ugyanis arról beszél, hogy Kubatov Gábor gyakorlatilag kézivezérli a helyi Fideszt, őt pedig betámadták, mert Kubatovék szerint Lázár embere.

Jelenleg Szegeden ott tartunk, hogy két éve megérkezett ide Kubatov Gábor, akinek van egy helytartója, Maróti Gábor. Gyakorlatilag ez a két úriember kézivezérli a teljes helyi jobboldalt, a hozzákapcsolódó médiumokat és gazdasági hátteret” – mondja.

Az elmondása alapján mára azonban Simicskáéra hajazó kommunikációs stílusa miatt Maróti szegedi kapcsolatai meglehetősen megromlottak, ezért Kubatov azóta saját maga jár hetente a városba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.