2019. április 23., kedd

A LEGRIZIKÓSABB LAKÁSHITELESEK KAPJÁK AZ ELSŐ LEVELEKET - ALACSONYABB JÖVEDELMŰEK IS IGÉNYELHETIK A BABAVÁRÓ KÖLCSÖNT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.04.23.


A kamatok emelkedése miatti kockázatnak leginkább kitett ügyfeleket, akik még régi típusú, változó kamatozású lakáskölcsönt vettek fel, kell első körben értesíteniük a bankoknak. Most díjmentesen válthatnak fix kamatozásúra. Az OTP-nél 4900 veszélyeztetett ügyfél lehet. 

Egy múlt heti jegybanki ajánlás szerint szeptember 30-ig a bankoknak mintegy 130 ezer, változó kamatozású jelzáloghiteles ügyfelet kell megkeresniük, hogy fix kamatú konstrukcióra váltsanak. Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MTI-nek kiemelte: közülük is azok a leginkább sérülékenyek, akiknek még legalább 10 éves futamidő van hátra, hitelszerződésüket a 2015. februári fair banki szabályok életbe lépése előtt kötötték.

Számításaink szerint az OTP Bank - piaci részesedését figyelembe véve - mintegy 40 ezer levelet küldhet ki az érintetteknek. Az ajánlás szerint a kamatkockázatnak leginkább kitett 30 százaléknak már 90 napon belül meg kell küldeni a levelet. Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a bank április 12-i közgyűlését követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a bank hamarosan elkezdi a kampányt. Az OTP Bank körülbelül 4900 a legkockázatosabb kategóriába tartozó ügyfelet azonosított. Ők biztosan az elsők között kapnak levelet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.