2019. április 18., csütörtök

A MORÁLIS FÖLÉNY

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG
Szerző: Szonja
2019.04.18.


Bálintnak és Mogorvának ajánlom szeretettel

A Morális Fölény (Moralus Superlativus Pithecus) Kultúrfölény néven is ismert, igen elterjedt jószág (egyfajta vírusnak is tekinthető, bár erről megoszlanak a vélemények tudós körökben).

Lelőhelye: Orbánia (itt őshonos), ezen belül jellemzően az internetes kommentszekciók, de élőszóban is igen elterjedt napjainkban..

Bár a meleget nehezen tolerálja, sőt nem tűri, mégis szeret az úgynevezett napos oldalon tanyázni. A közhiedelemmel ellentétben azonban Orbánia törésvonalai mentén könnyedén átszivárog bárhová, így ez a magma mélyéből előbukkanó vírusfajta gyakorlatilag mindenütt megtalálható.

Távoli rokona a Mocsári Troll (Anonymus Beszólus), és bár stílusjegyeikben sok tekintetben megegyeznek, a kettő mégsem összetévesztendő egymással.

Táptalaja az intolerancia, uszítással szaporodik. Hordozója előszeretettel hivatkozik külső okokra, de valójában a Morális Fölény belső békétlenségből jön létre.

Gyakori tévhit, hogy mindenki azt gondolja, hogy ő az egyedüli, aki a birtokában van, legfőbb veszélye pedig abban rejlik, hogy ezt valamilyen rejtélyes okból kifolyólag pozitívumként éli meg az egyed...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.