2019. április 25., csütörtök

ALJASSÁG TEKINTETÉBEN LASSAN UTOLÉRI A SUFNIJOGÁSZ NEHÉZFIÚKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.04.25.


Jó reggelt! Van néhány megbeszélnivalónk ma reggel is, ha nem bánják. Kezdjük megint ugyanonnan, ahol tegnap reggel. Kicsit másképp. Nem lesz hosszú és nem fog fájni sem. Egy Fluor Tomi nevű 31 éves fiatalember – akinek a zenéjét nem különösebben bírom, de a szellemi állapotát, sőt, az önerőből önmegvalósítását is nagyra tartom – egy interjúban, ami nem elsősorban a politikáról szólt, ezt mondta:

nálunk tipikusan az történik, hogy ha valaki feláll és megmondja a tutit, akkor mögötte az ördögszekereket fújja a szél, olyannyira egyedül marad. Úgy tűnik, hogy a magyar egy ilyen nép, akinek jelenleg pontosan ki is szolgálják az igényeit: kell egy apaszerep, mert nem nagyon szeretünk mi önállóskodni meg magunktól elintézni a dolgokat, jó nekünk, ha van valaki, aki után lehet vakon menni. Egyébként meg nem attól fél az ember, hogy letiltják-e, hanem hogy a fanatizált emberek egyszer odajönnek baseballütővel (…). Ami a gdanski polgármesterrel történt, mutatja, mennyire veszélyes az, amikor két tábor ennyire fel van hergelve a másik ellen. De ilyenkor jön a kérdés, hogy én melyik tábor is vagyok? Mert én nem vagyok egyik táboré sem, de az emberek annyira fekete-fehérben gondolkodnak, hogy aki nem pont ugyanazt gondolja, amit ők, az már ellenség.

Nagyjából ezt szerettem volna közölni tegnap is. Nem normális ez a felhergeltségi idegállapot, ahogyan gondolkodás nélkül mindenkinek nekiesünk, aki kicsit is mást gondol. A világ nem fekete-fehér. Akkor sem, ha a rezsim mindent megtett azért, hogy így lássuk a világot és bármikor egymás torkának essünk. Nem ez a normális, a politikusok nem pop- és rocksztárok, az pedig hogy kinek a kurvaanyját éppen, az nem jövőkép. Ha fanatizmusra fanatizmussal válaszolunk, az nem segít át a szakadékon. Pedig feneketlenül mély és sötét az a szakadék, én ne tudnám?

Három hónap alatt 15 milliárd forintot loptak el Rogánék azért, hogy még annál is jobban gyűlöljük egymást, mint eddig. Számomra az úgynevezett kormánykommunikációra elkötött pénz nem csak hogy lopás, de hatványozottan durvább lopás, mint bármi más. Mert az emberek pénzét arra költik, hogy még sötétebbek, még intoleránsabbak, még gyanakvóbbak, még szektásabbak legyenek. Az is durva lenne, ha a saját pénzükön hülyítenék a társadalmat, de ez így egyenesen bűncselekmény. Ebből a 15-ből 10 milliárd csak az Európa elleni uszításra ment el (fideszül: az „Európa jövőjét érintő, nemzetközi és hazai szintéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása” nevű címzetes átbaszásra).

És a Nerszultán mindeközben azt magyarázza Nurszultánban, egy istenverte ázsiai diktatúrában – ahol nemrég köszönt le a 30 éve diktátorkodó ember a trónjáról -, hogy háde a demokrácia nem csak azt jelenti, hogy az emberek részt tudnak venni a választáson (!!!!!), hanemhogy a demokrácia kormányzati formát jelent,

"vagyis a véleményszabadságnak meg a részvételnek végül is egy hatékony és stabil kormányzásban kell testet öltenie."

És itt nem volt vége: jöttek a leamortizált közös gyökerek is, meg hogy hát hogy ugyebár a legsikeresebb országok egyben a legstabilabb politikai rendszerű országok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.