2019. április 5., péntek

AMEDDIG A KIVÁLTSÁGOSOK MEGGAZDAGSZANAK, A FÉL ORSZÁG ÉHEN HAL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.04.05.


Szinte nem tudunk olyan gyorsasággal beszámolni a parlamenti képviselők fizetésemeléseiről, mint ahogy azok megtörténnek. Még fel sem ocsúdtunk a februári számokból, máris megérkezett az újabb emelés! Ennek oka természetesen az országos átlagos bruttó bér változása, amely Kövér Lászlóék szerencséjére 2014-óta nem kevesebb, mint 54,9 százalékkal emelkedett, ezért hát ezt az emelkedést beépítették saját béreikbe, noha egy kicsit mintha elszámolták volna magukat. Az Mfor elemézésből ugyanis az derült ki, hogy az 54,9%-os országos átlagtól eltérő mértékben 70-77 százalékkal emelték meg saját fizetéseiket, ami számszerűen annyit jelent, hogy ma minden parlamenti képviselő bére megközelíti az 1 millió forintot. A csúcstartó természetesen az ország házmestere, Kövér László, aki nem rest 2,67 millió forintot, vagyis az országos átlagbér nyolcszorosának megfelelő összeget hazavinni.

Persze mondhatják azt sokan – várjuk ezen személyek jelentkezését -, hogy dehát a parlamenti képviselők igenis keményen megdolgoznak ezekért a fizetésekért, így nem lenne fair megkérdőjelezni azt. Amennyiben ez így is lenne, vélhetően nem is háborodna fel azon a fél ország, hogy a parlamentben bársonyszékeiken ülő politikusok egy hónap alatt keresnek annyit, mint egy szegénységben élő család talán egy év alatt sem. A helyzet azonban az, hogy ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. A képviselők igen nagy hányada ugyanis még csak meg sem izzasztja magát azért az 1-2 millió forintért, amely fizetéseket természetesen mi, adófizetők állunk, mindannyian.

Képviselők száma pártonként, ahol a felszólalások és önálló indítványok száma a nullával egyenlő, 2019:
- 2 Jobbik
- 2 KDNP
- 43 fideszes

A parlamentben ülnek olyanok is több milliós fizetésekkel, akik 2014 óta egy árva, büdös szót sem szóltak. Farkas Flórián és Kubatov Gábor is ilyenek, ennek ellenére mégsem sújtották őket fizetésmegvonással. Tették ezt ellenben azokkal, akik az egykor tisztelt házban tiltakozni mertek a rabszolgatörvény bevezetése ellen. Az ő fizetéseiket gond nélkül vonták meg, miután a házmester egyszemélyben döntött ezekrők. Az országgyűlés ma 199 képviselőnek ad munkahelyet, ami azt jelenti, hogy az, ami ott folyik munka néven, legalább havi 166 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek. Ez a szám persze messze van a valóságtól, de ez a minimum amellyel megterhelik a keményen dolgozók pénztárcáját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.