2019. április 24., szerda

DINASZTIAÉPÍTÉSI TAPASZTALATOKAT IS GYŰJTHET ORBÁN KAZAHSZTÁNBAN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.04.24.


Nem igazán világos, miért kellett Orbán Viktornak Kazahsztánba látogatnia, ő maga arról beszélt, hogy meglátogatja az új kazah elnököt, ám vélhetően több más oka is lehet a vizitnek. Elképzelhető persze, hogy csak egy technikai megálló a kazah főváros, hiszen valahol meg kell tankolni a repülőgépet útban Kína felé. Ami azonban biztos, a magyar kormányfő nagyon jól érzi magát a keleti despoták társaságában, azok vendégeként – ahogy arról pár éve maga is nyíltan beszélt. Meg persze a rokonsági faktort is előszeretettel hangoztatja.

Mindig örömmel jövünk Kazahsztánba. Mi politikailag egyenlők vagyunk az Európai Unióban, de a származás terén különbözünk. Amikor Brüsszelbe megyünk, nincsenek ott rokonaink. De amikor Kazahsztánba megyünk, akkor rokonokat, közeli embereket találunk. Furcsa ez az érzés nekünk, de igaz. Ezért a magyar delegációk mindig örömmel jönnek Kazahsztánba” – ezt a kazah hírügynökség angol nyelvű összefoglalója idézte 2015 áprilisában.

Az a nép lehet erős, amely büszke nemzeti identitására. Magyarország mindig is figyelemmel kísérte a türk identitású országok együttműködését. A modern világban is megőrzi nyelvét, kultúráját, hagyományait, tiszteli, ápolja türk gyökereit... A magyarok Attila kései leszármazottainak tekintik magukat, a hun-türk eredet alapján állnak, nyelvük a türk nyelvekkel áll rokonságban" – erről pedig tavaly beszélt az MTI jelentése szerint Orbán, mégpedig a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén a kirgizisztáni Csolpon-Atában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.