2019. április 15., hétfő

EZT MOST ELBLANKÁZTÁK


MAGYAR HANG
Szerző: TORKOS MATILD
2019.04.15.


Tavaly decemberben, amikor országszerte felháborodtak az emberek a rabszolgatörvény miatt, számos utcai demonstrációra gyűlt össze annyi tüntető, amennyi már a kritikus tömeget is szinte meghaladta, Kecskeméten szólásra emelkedett egy vörös hajú, végzős gimnazista lány. És olyanokat mondott a Fideszre, hogy „undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány”, amely járja az országot.

Szónoklatában pellengérre állította Mészáros Lőrincet, a miniszterelnök multimillárdossá gazdagított barátját, és a saját lábán álló Orbán Ráhel költekezéseit. A hatgyermekes családból származó Nagy Blanka arról beszélt, megszólítva az egyik korosabb tüntetőt is, hogy szerinte nem igazságos, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”.

Felsorolta, miket írtak a sajtóban meg a közösségi hálón a kormánnyal szemben elégedetlenek. Felemlegette a túlóratörvényt, a kormány befolyása alá tervezett különbíróságokat, a mindent eluraló kormányzati propagandát, de mindezt lazán zárójelbe is tette azzal, hogy itt a legnagyobb baj az, hogy immár kilenc esztendeje hülyének nézik az embereket. „Mára a Fidesz lett az elnyomó hatalom!” – üvöltötte bele a mikrofonba, az erősítők pedig még jobban felerősítették a diáklány mondanivalóját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.