2019. április 4., csütörtök

ITTHON IS HASZNÁLHATÓ LESZ AZ ÉLETMENTŐ MOBILOS ALKALMAZÁS

24.HU
Szerző: BIRKÁS PÉTER
2019.04.04.


A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat egy új, ÉletMentő elnevezésű applikációt vezet be. A mobilalkalmazás gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a bajbajutottak számára. Az applikációba előre fel lehet vinni a legfontosabb egészségügyi tudnivalókat, így a mentésirányító a riasztással egyidejűleg azonnal látja például a bajbajutott korát, nemét és gyógyszerérzékenységeit. A szuperpontos helymeghatározás pedig a mentőautó kiérkezését segíti.

Az ÉletMentő app gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívást. Az app elérhető lesz Androidra és iOS-re is, és közvetlenül az alkalmazásból lehet segélyhívást indítani. Egyik nagy előnye, hogy tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, amik megjelennek a diszpécser monitorján és akár a mentőautóban található táblagépen is. Így a riasztással egyidejűleg olyan fontos tudnivalók is a mentőszolgálat rendelkezésére állnak – pl. a beteg kora, neme, gyógyszerérzékenységei – amiket a diszpécser csak hosszas beszélgetés során tudna meg. Vészhelyzetben ezek a percek is számítanak.

Az alkalmazás másik erőssége a szuperpontos helymeghatározás. A precíz rendszernek köszönhetően azt is látja a mentő, hogy melyik épületrészben van a bajbajutott. Ez különösen akkor fontos, ha a bajbajutott a segélyhívást követően eszméletét veszti, és emiatt nem tudnak vele kapcsolatba lépni.

Az app a POI adatbázisának köszönhetően megtaláljuk a hozzánk legközelebb eső gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok, ügyeletek elérhetőségeit is. Tartalmaz továbbá egy elsősegélynyújtó kisokost, arra az esetre, ha nekünk kell elsősegélyt nyújtanunk. Fontos továbbá, hogy az ikonos megoldásnak köszönhetően az alkalmazást az is tudja használni, aki nem tud beszélni vagy nem érti a nyelvet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.