2019. április 29., hétfő

MENEKÜLTÜGYBEN JELESKEDŐ BARÁTNŐJÉVEL VISZI TOVÁBB AZ ÜZLETET MÉSZÁROSNÉ

HVG ONLINE
Szerző: SZABÓ YVETTE
2019.04.27.


Új médiavállalkozást alapított a felcsúti milliárdos felsége. Habár a kormányközeli médiabirodalom, a Kesma nonprofit alapítványi tulajdonban van, a neki beszállító cégek természetesen profitra hajthatnak.

Film-, video- és televízióprogram terjesztésére újabb cég került a Mészáros-birodalomba, amelynek ezúttal Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a tulajdonosa. Ő tölti be az igazgatóság elnöki tisztségét is.

A vezetőségbe ugyanakkor bekerült Bálint Istvánné is, akit Mészárosné már az Echo Televízióba is magával vitt, méghozzá a Felcsút melletti Bicskéről. Bálint Istvánné Bicske fideszes alpolgármestere, aki 2017-ben a választói szavazatok alapján elnyerte Az év alpolgármestere díjat, 2015-ben pedig Áder János köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a menekültügyben végzett több éves, kiemelkedő munkájáért. (Bálintné főnővérként 1994-ben a bicskei menekülttáborban kezdett dolgozni.)

Más kérdés, hogy a kitüntetés után egy évvel a kormány úgy döntött, a bicskeiek kérését meghallva bezárja a menekülttábort, két évvel később pedig Orbán Viktor a választási kampányban már azzal riogatott, hogy ha nem a Fidesz nyer, akkor újból megnyitják a tábort a „migránsok” előtt.

A Media Vivantis igazgatóságának másik tagja Ruff Zoltán, aki még 2003-ban került a Hír TV-hez, majd 2005-től 2011-ig az Echo tévé vezetőségében kapott tisztséget. 2013-ban Ruff lett az Erzsébet-utalványokhoz kapcsolódó Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője, és maradt a cég 2017-es végelszámolásáig, így egy időre hozzá került az Erzsébet téri Akvárium üzemeltetése is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.