2019. április 19., péntek

ORBÁN MEGMONDTA, HOGYAN KELL BÁNNI A SOROS-BÉRENCEKKEL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.04.19.


Megtámadták csütörtökön az MSZP egyik aláírásgyűjtő aktivistáit. A Móricz Zsigmond körtéren történt az eset, egy férfi a kezében lévő palackból piros löttyöt öntött az egyik aláírásokat gyűjtő nőre, a segítségére siető fiatalembert pedig megharapta és a kabátjával fojtogatta. A nem messze álló Fideszes aláírásgyűjtő pultnál tétlenül nézték a történéseket, valaki még azt is mondta, hogy „ide vezet, ha beengeditek a feketéket.”

Nem most kezdődött.

Két évvel ezelőtt, Tusványoson azt kérdezte valaki a hallgatóságból Orbán Viktortól, hogy miért nem bánnak keményebben a „Soros-bérencekkel.” Még bánhatunk válaszolta akkor a miniszterelnök.

Derültség, taps. A jelenlévők nyilván maguk elé képzelték, amint Orbánék a mostaninál is keményebben bánnak a Soros-bérencekkel.

Ez sem akkor kezdődött. És nem is 2017-ben, húsvét vasárnapján, amikor, nyilván az ünnep hatása alatt, azt mondta Orbán Viktor a közrádióban a tüntetőkről, akik szerinte meg nem engedhető mondatokat skandáltak, hogy sok békés keresztény embernek viszket már a tenyere.

Vagyis, a békés keresztény embereket már két éve húsvétkor is onnan lehetett megismerni, hogy fogyóban volt a türelmük és viszketett a tenyerük. A magyar nyelvben arra mondják, hogy viszket a tenyere, aki ütni készül, és akiről tudvalevő, hogy meg is van az ereje ahhoz, hogy üssön.

Orbán miniszterelnök nem vitatkozik az ellene tüntetőkkel, nem akarja érvekkel megvédeni az álláspontját, hanem fenyeget, és azt vetíti elő, hogyha a tiltakozók nagyon elszemtelenednek, és még a mostaninál is jobban kihúzzák a gyufát, akkor a békés keresztény emberek még arra is képesek lesznek, hogy ne békésen, és ne keresztény emberek módján viselkedjenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.