2019. április 6., szombat

ORBÁN MINDIG HAZÁRDJÁTÉKOS VOLT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.04.06.


„Az Unióval való szakítás a Nyugattal való szakítást jelenti, és egy olyan keleti orientációt hozna magával, amit eddig csak egy külső hatalom kényszere miatt tett meg az ország” – nyilatkozta Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, nagykövet a Hírklikknek. Az egykori diplomata azt is kifejtette, hogy a magyar kormány retorikájának vajmi kevés köze van az európai valósághoz. Itthon pedig a Tízparancsolatból különösen két pontot kellene betartania, az egyik, hogy ne lopj, a másik pedig, hogy ne tégy hamis tanúbizonyságot, azaz ne hazudj. Jeszenszky egyébként úgy látja: Orbán realitásérzéke csökkenőben van, de azt is hozzáteszi: a miniszterelnök mindig is hazárdjátékos volt a politikában.

- Bő másfél hónap van még hátra az Európa-parlamenti választásokig. A kérdés az, többek között persze, hogy elválnak-e egymástól Európa és Magyarország útjai?

- A rövid válaszom az, hogy Isten mentsen. Ez tényleg végzetes lenne, és az ember el sem akarja hinni, hogy ilyesmi megtörténhet. Lehetnek bármilyen belpolitikai viták, ha az elválásnak akár csak a veszélyét egy felelős politikus nem érzi át, vagyis azt, hogy Magyarország jövője múlik ezen. Egyrészt ezer éves nyugati kultúránk megőrzéséről van szó, másrészt arról , hogy az elmúlt harminc év európai kötődéseit, a rendszerváltozás eredményeit megőrizzük-e. Ha egy politikus ezt nem látja, akkor alkalmatlan a feladatára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.