2019. április 10., szerda

ÖT MEGLEPŐ TALÁLKOZÁS

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.04.10.


Milyenek az angolok, ha magyarok? Belefér némi kis magyar nyelvű anyázás a moszkvai utcákon? És mi a helyzet egy alaszkai halászhajón? Újabb kihallgatott beszélgetések, meglepő találkozások következnek (a múltkoriakat itt olvashatjátok el), ezúttal azok közül válogattam, melyeket ti küldtetek be a hataratkelo@hotmail.com címre (küldjetek még, jók a sztorik!).

Angolok, ha magyarok

„Amerikába mentem férjhez, akkoriban anyósomék Barbadoson éltek, így meglátogattam őket. Férjem sajnos nem tudott velem tartani a munkája miatt.

Anyósomék mindent elkövettek, hogy egyedül is élvezzem a szigetet és befizettek egy dzsiptúrára is, de ide nem jöttek velem, mert már ezerszer voltak a sok látogatójukkal.

A Jeep egy frissen házasodott jamaicai párral, egy angol lánnyal és jómagammal indult el az egynapos túrára. Mindenki nagyon jól érezte magát, az angol lány és én egész nap csevegtünk.

A túra befejeztével utolsó elköszönő beszélgetésben voltunk az angol lánnyal, amikor apró akcentust véltem felfedezni a beszédében. Megkérdeztem, honnét való, mire ő azt mondja, hogy Magyarországról.

Meglepetésem érthető módon hatalmas volt, de az övé is, amikor magyarul válaszoltam neki. Lehet, hogy sokak számára ez hihetetlen történet, biztosan sokan mondják, hogy meghallották volna az akcentust.

A magyar lány „angolsága” nagyon eredeti volt, angolnak is nézett ki, nem magyarnak, én pedig a férjemtől tanultam az angolt, amíg ő cserediák volt a gimnáziumomban sok-sok évvel ezelőtt, szóval nagyon ritkán veszik észre, hogy nem „native speaker” vagyok, egy-két szó van, amit notóriusan nehezemre esik kiejteni, leginkább az intonáció miatt.

Jót nevettünk és mindketten sajnáltuk, hogy nem magyarul csevegtük végig azt a remek napot ott, Barbadoson… Ez a történet is egy emlékeztető arra, hogy mennyire kicsi a világ!” (Anett) ...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.