2019. április 13., szombat

RÓNA PÉTER: MAGYARORSZÁG NEM KERESZTÉNY ORSZÁG

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.04.13.


...Alapjában ez nem egy keresztény ország. Szent István tűzzel-vassal térítette meg a pogány magyarságot, s ez az erőszak nyomot hagyott a magyarok lelkében.

Egyfajta keresztény mázzal leöntött pogány erkölcstan és életfelfogás alakult ki, mondta. Nyugat-Európában a kereszténység a szeretet, a megbocsátást és a megértést jelenti, itthon alapérték a hatalom iránti engedelmesség, ma is. „A gond az, hogy a gyűlölet sokkal erősebb érzelem ebben a társadalomban, mint a szeretet.

Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt. De abban a pillanatban, amikor elindulnak a bérkövetelések, sztrájkok, vagyis gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Vagyis Orbán Viktor sorsa a multinacionális gyárakban dől el, ha ott elindulnak a tömeges munkabeszüntetések, vége a hatalmának. Mert ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára” – mondta.

Szerinte abban a pillanatban, hogy Orbán nem kapja meg a bruttó hazai termék öt százalékát kitevő uniós támogatást, visszaesik a magyar gazdaság, vége a viszonylagos jólétnek. A néppárti felfüggesztés szerinte ennek az első lépése. „A második, hogy Orbán Viktornak nincs szava az uniós költségvetés elosztásánál. A harmadik, hogy ezért Magyarország az eddigi támogatás felét kapja, azt is feltételekkel. Ha nincs jogállamiság, akkor nincs támogatás. Ne legyenek ugyanis kétségeink, a multik és az emigrált magyarok hazautalt pénzei nélkül életképtelen a magyar gazdaság. Ha ez bekövetkezik, jön a nyomor.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.