2019. április 24., szerda

ROSSZ IDŐK VÁRNAK ORBÁN VIKTORRA, HA TELJESÜL MANFRED WEBER 12 PONTJA

HVG ONLINE
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2019.04.24.


Az Európai Néppárt csúcsjelöltjének választási programja nem sokkal hosszabb, mint a Fideszé, de legalább konkrét javaslatok is szerepelnek benne. Például egy jogállamiságot ellenőrző testület létrehozása, fiatal családoknak járó kedvezményes lakáshitel és az európai FBI létrehozása.

Tizenkét pontos választási programot jelentett be kedd este Athénban Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) listavezetője. Mivel a jelenlegi állás szerint neki van a legnagyobb esélye arra, hogy az Európai Bizottság következő elnöke legyen, ami mellé ő odaáll, arra érdemes odafigyelni. Márpedig a 12 pont között bőven akad olyan is, ami nemcsak Orbán Viktort, hanem a magyar választókat is érintheti.

Mióta 2018 novemberében megválasztották a Néppárt csúcsjelöltjének, Weber nem csinált titkot abból, hogy nem tartja szövetségesének a magyar miniszterelnököt. Tulajdonképpen neki köszönhető az is, hogy az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, hiszen ha a strasbourgi szavazás előestéjén – hat nappal az után, hogy bejelentette, jelölteti magát – nem dönt úgy, hogy mindenki a saját lelkiismerete szerint szavazhat, nem biztos, hogy meglett volna a kétharmados többség. Weber azóta Budapesten is járt, hogy figyelmeztesse a Fideszt a jogállami keretek betartására, majd az EPP márciusi választmánya után pedig ő jelentette be, hogy felfüggesztették a magyar kormánypárt tagságát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.