2019. április 25., csütörtök

SEMJÉN ZSOLT IS FELELŐS A MAGYAR ILLEGÁLISOK BEÖZÖNLÉSÉÉRT AZ USA-BA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: LÁZÁR GYÖRGY
2019.04.24.


...Magyar útlevéllel az un. ESTA belépési rendszeren keresztül vízum nélkül lehet belépni az USA-ba legfeljebb kilencvennapos tartózkodásra. Fontos, hogy a beutazó ezután elhagyja az országot.

2017-ben a 89 938 magyar belépőből 1833 túltartózkodott; ők megszegték a törvényeket. Arányait tekintve ez 2,04 százalék. Ennél csak Portugália teljesített jobban 2,08 százalékkal. (Itt olvashatnak erről többet.)

Az amerikai hatóságok azt is megbecsülik, hogy hányan maradhattak a túltartózkodókból véglegesen az USA-ban. Ez Magyarország esetében 1,55 százalék, vagyis 2017-ben nagy valószínűséggel 1391 magyar illegális migráns maradt Amerikában. Becslésem szerint az utóbbi tíz évben legalább 15-20 ezer magyar illegális ömlött be az Egyesült Államokba.

Azt is tudjuk, hogy a túltartózkodás akkor ugrott meg amikor Semjén úr vezetésével „felpörgették” az egyszerűsitett honosítást. Egymillióan kaptak magyar útlevelet, sokan illegálisan is vásárolták azt, és mivel Szerbiában, Romániában vagy éppen Ukrajnában nehéz amerikai vízumot kapni, érdemes magyar útlevelet szerezni, hiszen azzal könnyen beléphet a polgár az Egyesült Államokban.

A magyar diplomácia szemérmesen hallgat arról, hogy hány magyar illegális ül amerikai börtönökben? Azt is jó lenne tudni, hogy a magyar illegálisok között hány frissen honosított „magyar” van? Ugyanis nem alaptalan a gyanú hogy sokan kizárólag azért szereznek magyar útlevelet, hogy azzal beléphessenek az USA és ott illegálissá váljanak.

Semjén úr helyesen érzékeli azt is, hogy adófizetői milliárdokba kerül a migránsprobléma kezelése. Például Amerikában a magyar illegálisok költségeit az amerikai adófizetők, köztük a legálisan Amerikába érkezett magyar származású amerikaiak állják.

Ezért is figyelemreméltó Gyurcsány Ferenc és pártjának álláspontja. Szerinte nem kellene honosítás címén magyar útleveleket osztogatni a Kárpát-medencében és az az érzésem, hogy ezzel, bármennyire is meglepő, Trump elnök is egyetért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.