2019. május 16., csütörtök

5,3 SZÁZALÉK - HÁT MÉG, HA KORRUPCIÓ SEM LENNE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2019.05.15.


Magyarországon nincs korrupció, hiszen ha ellopnák a pénzt, nem növekedne a gazdaság - szól az örök kormányzati hazugság. Márpedig 5,3 százalékkal nőtt a GDP - mennyivel nőtt volna, ha tényleg nem lenne korrupció?

A KSH legfrissebb adatai szerint 5,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság január és március között, 2018 első negyedévéhez képest. Ezt az impresszív adatot az sem homályosítja el, hogy az előző negyedévet csak 1,5 százalékkal múlta fölül a GDP - igaz, épp annyival, mint az EU átlag, de hát a propagandát is etetni kell, ezért az 5,3 százalékkal kezdődik most a roadshow.

Tökéletes pajzsa ez – a propaganda szempontjából – Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, meg a többi NER-rablólovag vagyonosodását firtató kérdésre. Hiszen – ahogy az állampárt korifeusai szoktak érvelni: ha korrupció lenne, ha a pénzt ellopnák, nem lenne gazdasági fejlődés. Minthogy van - és milyen látványos -, nem létezhet korrupció. Sőt, Lörke maga adja be a jachtra valót a GDP-be.

Kétségtelen, hogy az egszeri honpolgár, aki nemhogy 300, vagy 30 milliárdos vagyont, de 3 milliót sem nagyon látott még egyben, úgy képzeli a korrupciót, hogy jön Mészáros az otthonról hozott párnacihával, belegyömöszköli a Belgrád-Budapest vasútvonal felújításáért kapott 750 milliárdot, majd platós IFA-val hazaviszi. Az aréna is csak azért kellett Felcsútra, hogy valahol elférjen a della.

Aztán amikor megújul a vasútvonal, azt lehet mondani: lám, nem lehetett elleopni a 750 milliárdot, különben miből épült volna?

A korrupció természetesen nem így működik az oligarchák szintjén - még akkor se, ha az orvost borítékokkal fizetjük le a jobb ellátásért. Sőt, itt épp fordítva van: egyáltalán nem biztos, hogy a megkent közbeszerzések végén a jobb szolgáltatás lesz a nyerő. Sőt.

Az intézményesített, állami korrupció nem borítékokkal működik, hanem telefonhívásokkal. “Bélukám, Lőrinc is indul a pályázaton.” Ennél többet nem kellett mondani az illetékesnek. Mára pedig megfordult a rendszer: “Lőrinc, ezen a pályázaton elindulsz.” És persze Lörke megépíti a kis- vagy nagyvasútat, a stadiont, az utat, a bármit. Ebben rendelkezésére állnak a megfelelő beszállítók, kavicsbányák, miegymások. Mert ma Magyarországon csak Mészáros tud építeni. Meg Tiborcz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.