2019. május 18., szombat

A FEHÉR HÁZ UTÁN ORBÁNT KELLENE KITILTANI AMERIKÁBÓL, NEM “MÉSZÁROST”

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.17.


A Wall Street Journal nem ok nélkül írta meg, hogy az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlottak Mészáros Lőrinc és több más korrupt oligarcha, többek között Orbán veje, Tiborcz István kitiltására Amerikából. A Globális Magnyitszkij-törvény (Global Magnitsky Act) alapján jogos szankciókkal sújtanák Orbán strómanjait és családjának egyes tagjait. Mindez független attól, hogy Trump fogadta Orbánt a Fehér Házban, mert az amerikai kormányzat a törvények szerint az elnöktől függetlenül végzi a munkáját.

Az törvénytelen lenne, ha Trump ebbe beleavatkozna és a törvény fölött átnyúlva leállítaná a kormány hivatalos szerveit a pénzügyminisztériumban, bár a jelenlegi amerikai kormányzatban ez sincs kizárva. Trump egész működés a törvénytelenségről és az igazságszolgáltatás akadályoztatásáról szól.

"Márpedig ha Trump leállítja Orbán strómanjai és oligarchái ellen a szankciókat, az annak elismerése lesz, hogy az amerikaiak által szankcionált korrupció közvetlen irányítója maga Orbán, ezek a bűnözők nem tőle függetlenül követik el a cselekményeiket, hanem az ő irányításával. Valójában nem is Mészáros Lőrincet kellene szankcionálni, mert ő csak a nevét adja a lopáshoz, hanem Orbánt, akinek Mészáros csak a strómanja, de a pénz a lefizetésen és költségeken kívül gyakorlatilag az övé."

A szankciókat ki kellene terjeszteni a lányára, Orbán Ráhelre, és a vejére, Tiborcz Istvánra is. A szankciók lényege, hogy az érintettek nem utazhatnak be Amerikába és befagyasztják az amerikai és az amerikai érdekeltségű számláikat.

A Pénzügyminisztériumban folytatott előkészületek arra is utalnak, hogy Trump egy köztörvényes bűnözőt fogadott a Fehér Házban és őt nevezte “ikertestvérének”. Nem tévedett nagyot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.