2019. május 6., hétfő

A FIDESZ SZIMPATIZÁNSAI MÉG NEM TUDJÁK, HOGY MILYEN PÁRTRA SZAVAZNAK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.05.06.


Egyre inkább úgy néz ki, hogy az Európai Parlamenti választás után a Fidesznek távoznia kell a Néppártból. És az is egyre nyilvánvalóbb, hogy ez a lehetőség a Fidesznek nincs ellenére. Lehet, hogy nem ezt akarják, de van már B-tervük, és ezt nem is titkolják.

A B-terv pedig az, hogy a szélsőségesekkel egy új pártcsaládot hoznak létre, mely reményeik szerint komoly tényező lehet az Orbán Viktor szerint balra tolódó Néppárttal szemben. Marine Le Pen már be is jelentette, hogy szívesen látná a Fideszt (és a lengyel kormánypártot) a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban. Ez persze még kissé odébb van, ám az, hogy Le Pen elképzelhetőnek tartja az együttműködést a Fidesszel, minimum jelzésértékű.

Hogy ténylegesen mi történik, melyik forgatókönyv valósul meg, azt persze most még nehéz volna megmondani. Minden a választási eredmény függvénye: ha a Néppárt jól szerepel a május végi választáson, akkor nem lesz égetően szüksége a Fideszre – ebben az esetben gyakorlatilag biztosra vehető, hogy kiteszik Orbánék szűrét a pártcsaládból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.