2019. május 30., csütörtök

A MAGYAROK JOGOSAN RETTEGNEK A DAGANATOS BETEGSÉGEKTŐL - A TÁJÉKOZOTTSÁG IS SOKAT SEGÍTHET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.05.30.


Az Unióban egyes magyar régiókban halnak meg legtöbben rákos megbetegedések következtében. Az országban évente több mint 80 ezer új daganatos beteget regisztrálnak, a túlélési arány pedig nem éri el az 50 százalékot. Egy tanulmány a betegek tapasztalatai alapján vázolta fel egy „kórképet”.

A magyar onkológiai ellátást vizsgálta meg a betegek szemén keresztül az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM). Mint leírták: a daganatos megbetegedések száma világszerte emelkedik, Magyarországon évente több mint 80 ezer új daganatos beteget regisztrálnak, és 33 ezren halnak meg a betegség következtében. A magyar betegek túlélési rátája 50 százalék alatt van, a vastagbélrák előfordulását tekintve világelsők vagyunk, az Eurostat adatai szerint pedig egyes magyar régiókban halnak meg legtöbben rákos megbetegedések következtében az EU-n belül.

Ilyen körülmények között különösen fontos, hogy mindenki legalább saját hatáskörben megtegyen mindent azért, hogy legalább ő ne rontsa, hanem kifejezetten javítsa a statisztikákat. Ami azért, lássuk be, a mai magyar viszonyok között nem könnyű...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.