2019. május 18., szombat

A NÉPSZABADSÁGOT BEZÁRATÓ ÜZLETEMBERREL VÁSÁROLTATOTT VOLNA MAGÁNAK ÚJSÁGOT AZ OSZTRÁK ALKANCELLÁR

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2019.05.18.


Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, rejtett kamerás felvétel készült arról, hogy Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke egy állítólagos orosz oligarchával találkozott 2017 nyarán Ibizán, aki bizonyos ellenszolgáltatásokért cserébe megvette volna neki a legnagyobb osztrák bulvárlapot, a Kronen Zeitungot.

A médiafölényért cserébe Strache állítólag többek között azt ajánlotta az oroszoknak, hogy a bécsi székhelyű építőipari multit, a Strabagot hátrány éri majd a közbeszerzéseken, és helyette orosz cégek kapják az osztrák állami megrendeléseket.

Az üzleti találkozóról később kiderült, hogy megrendezett volt, és valaki lépre csalta az osztrák politikust.

A hírt kiszúró Azonnali azt is kiemelte, a videón állítólag szó szerint elhangzik az akkor ellenzékben lévő osztrák politikus szájából, hogy

"olyan médiaviszonyokat akar Ausztriának, amilyenek Orbán Magyarországán vannak. Mint mondta, a legolvasottabb napilap mellé „jól esne neki egy tévécsatorna is”.

Most további kijelentések is napvilágot láttak a videófelvételből, melyek magyar vonatkozásban különösen fontosak lehetnek.

Mint az kiderült, az alkalncellár a Népszabadságot is felvásárló Heinrich Pecina segítségét vette volna igénybe a legnagyobb osztrák bulvárlap felvásárlásához.

Pecina nagy játékos. A figura 15 évvel ezelőtt elkezdte venni Orbánnak a médiát, mert a németek szabadulni akartak mindentől, mivel mínuszos volt az üzlet.

– mondja Strache a videófelvételen a magát orosz oligarchának kiadó nőnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.