2019. május 7., kedd

AMI A JOBBKÖZÉPTŐL JOBBRA VAN, AZ A SZÉLSŐJOBB – IDETARTOZIK ORBÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.06.


Orbán Heinz-Christian Strachéval, az osztrák Szabadságpárt elnökével zajlott találkozója után is megismételte azt a javaslatát, hogy a “jobbközépnek a jobboldallal” kellene összefogni európai szinten. Először sokan nem is érthették, hogy miről beszél Orbán, mert mi különbözteti meg a “jobbközép” pártokat a “jobboldali” pártoktól, hiszen a jobbközép maga a jobboldal. Aztán lassan leesik mindenkinek, hogy Orbán mire gondol: a jobbközéptől (vagyis az igazi jobboldaltól) jobbra csak a szélsőjobboldal áll. Orbán tehát a jobboldal és a szélsőjobboldal összefogását javasolja Európának és az Európai Néppártnak.

Ez azt jelenti valójában, hogy Orbán a Néppártban többségre szeretne jutni, hogy a jelenlegi jobbközép Néppártból egy szélsőjobboldali párttömörülés legyen, amely kisajátítja a “jobboldali” és a “keresztény” jelzőt, megtévesztve az európai szavazókat. Ennek érdekében a jobbközép pártokat a baloldalhoz sorolja, és azzal rágalmazza, hogy elhagyták a jobboldalt és a kereszténydemokráciát. Orbán terve az, hogy ha a Néppárt vezetői annyira balgatagok lennének, hogy az egyetlen szélsőjobboldali Orbán kirúgása helyett bevennének még további szélsőjobboldali fasisztákat, akkor Orbán ki tudná húzni alóluk a Néppárt szavazóit, az egész Néppártot.

Orbán erős mentális kihívásokat jelentő elmélete szerint Franciaország, Németország, egész Észak-Európa, a Benelux államok nem demokráciák, hanem elfajzott liberálisok. Ezen segítene a szélsőjobboldal, s ha sikerülne hatalomra jutniuk, már többször kilátásba helyezte, hogy ő vizsgálná azokat, akik most őt vizsgálják. Nyilván számon kérné rajtuk, hogy sértik-e eléggé a sajtószabadságot, az igazságszolgáltatás függetlenségét azonnal fel kellene számolniuk. A NER mintájára hozná el Orbán Viktor Európa többi ótvaros fasisztájával a “keresztény” szabadságot. Szerencsére Orbán elsieti a dolgokat, Európa nem kész egy ilyen fasiszta hatalomátvételre. Így még a világ legszebb álmai is valóra válhatnak, hogy a Néppárt vezetőinek elvtelensége és bénázása ellenére Orbán kirepül a Néppártból és a perifériára sodródik.

Sajnos, a Néppárt ismeretében még ebben sem lehet bízni, holott Orbán a mostani sajtótájékoztatóján kvázi ultimátumot adott a Néppártnak: ha nem veszik be a szélsőjobboldalt maguk köz, és továbbra is makacsul tiszteletben tartják az emberi jogokat, a menekültekre vonatkozó nemzetközi szabályokat, ha nem zárják le légmentesen a határaikat mindenféle bevándorlás előtt, akkor Orbán elhagyja a Néppártot. Bár így lenne, de Orbánt ismerve, az adott pillanatban még mindig visszatáncolhat, a Néppárt pedig tűrni fogja, mint már kilenc éve, hogy bolondot csináljon Orbán belőlük. Pedig ezúttal személyesen támadta meg az elvtelen és karrierista Manfred Webert, a Néppárt európai bizottsági elnöki csúcsjelöltjét. Alkalmatlannak nevezte és kijelentette, hogy a “Fidesz” (ilyen párt valójában nincs, csak Orbán van) szavazatai nem támogatják őt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.