2019. május 28., kedd

AZ ERŐVISZONYOKAT MEGKAVARÓ VÁLASZTÁS UTÁN ÚJRATERVEZÉS JÖHET AZ ELLENZÉKI MEGÁLLAPODÁSOKBAN IS

NÉPSZAVA ONLINE
Szerzők: CZENE GÁBOR, ZOLTAI ÁKOS
2019.05.28.


A Momentum a kiemelkedő EP-választási szereplés után akár saját főpolgármester-jelöltet is indíthat. Az MSZP és a Jobbik még nem tudja, kit küldenek Brüsszelbe.

A héten dönt arról a Momentum, hogy indít-e saját jelöltet az ellenzéki előválasztás második fordulójában – tudtuk meg Fekete-Győr Andrástól, a párt elnökétől. A Momentum a várakozásokhoz képest kiemelkedően szerepelt az EP-választáson – két mandátumot szereztek, csaknem tíz százalékos eredménnyel. Ezért arról is érdeklődtünk, átgondolják-e az eddigi ellenzéki megállapodásokat. Áprilisban ugyanis összefogtak Budapesten az MSZP-Párbeszéddel valamint a DK-val és leszögezték, az előválasztás győztesét fogják támogatni a kormánypárti Tarlós Istvánnal szemben. Az áprilisi megállapodást Fekete-Győr tájékoztatása szerint abban a szellemben kötötték, hogy május 26-a után esetleg új pártokkal kiegészülve átgondolják az egészet. – Szerintem ez így normális – mondta. 

A Momentum listavezetője, Cseh Katalin már a kampány alatt is biztos volt benne, hogy egy mandátumot elhoznak, azonban a második Donáth Anna látszólag maga is meglepődött a szereplésükön. Ennek ellenére Fekete-Győr András leszögezte, teljesen biztos, hogy Donáth is utazik Brüsszelbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.