2019. május 25., szombat

AZ EURÓPA-ELLENES HAZUDOZÁSNAK NINCS HATÁRA - TOMBOL AZ ELSZABADULT ŐRÜLET, VAGY MONDJUK FINOMABBAN ÍGY: A TÉNYEKTŐL MEGSZABADÍTOTT SZABAD GONDOLKODÁS

KLUBRÁDIÓ / AZ IGAZSÁG PILLANATA
Szerző: KLUBRÁDIÓ / BOLGÁR GYÖRGY
2019.05.25.


Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a balliberális oldal a valóságot eltagadva számol, vagy éppen nem számol be a közélet eseményeiről, pusztán azért, mert a valóságosan történő dolgok valakinek vagy valakiknek az érzékenységét sértik, mondja ő. Érdekes. Nem a Magyar Nemzet meg az összes többi kormánypárti médiatermék, beleértve a közszolgálatinak csúfolt médiát is, volt az, amely elfelejtett beszámolni arról, hogy az ibizai videóval le- és megbuktatott szélsőjobboldali osztrák alkancellár miért és hogyan hivatkozott Orbánra és a magyar média általa végrehajtott bekebelezésére? Csak talán nem a magyar hierarchia csúcsán ülő végső tekintély érzékenységét sértették volna vele? Akárhogy és akármiért történt is így, ilyen pofátlanul hírt elhallgatni legutóbb a pártállami időkben lehetett, akarom mondani, kellett. És úgy látszik, most is kell.

A szokásos hazudozások ehhez képest a megszokott keretekben és mederben folytak tovább. A Fidesz egymás után állította ki embereit a sajtótájékoztatókra és olvastatta fel velük, kivel jobban, kivel rosszabbul, ugyanazt a propagandaszöveget. Mint például a már rég nem látott és hallott Kósa Lajossal, aki ezzel visszatért hosszabb kényszerpihenőjéről.

A Fidesz propagandafőnökség természetesen mindenkinek kiosztotta a kötelezően elmondandó süket szöveget. Például a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Varga Juditnak is, pedig ő az európai uniós ügyekért felelős államtitkár a Miniszterelnökségen.

„A magyar pártok között csak a Fidesz– KDNP bevándorlásellenes, minden ellenzéki párt kiszolgálja a brüsszeli bevándorláspárti politika érdekeit.”

Na, ugye, milyen jól működik a Fideszben a sokszorosító gép. Csak nem Sorostól kapták még az ántivilágban?

De Varga Judit államtitkárnak azért volt még egy másik jó kis mondata, ami azért egy uniós ügyekkel foglalkozó szakembertől nem akármi.

„A brüsszeli elit nem hisz semmiben, egyetlen hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron.”

Na, kérem. Hogy mi az a brüsszeli elit, az nehezen meghatározható, de ha a többség és a választások felől közelítjük meg, akkor nyilván az európai pártokra gondolhatunk, őket pedig a 28 tagországban éppen most választják meg, és ebbe az elitbe tartozik a Fidesz is. Amelynek, ugye, az a vezérelve, hogy többség, mindenáron. Ebben hisz és reménykedik. De a lényeg az, hogy az európai parlament többségét is a választók teremtik meg, és aztán az Európai Bizottság vezetését pedig a parlament meg a miniszterelnökökből álló Európai Tanács választja meg, úgyhogy a brüsszeli elit választásokkal kerül valamilyen pozícióba, ha tetszik, többségbe. Ha aztán a Fidesz belekerülne ebbe a többségbe, akkor nyilván az elit megszűnne elit lenni, ha viszont nem, akkor marad továbbra is mocskos, romlott elit. Ez a Fidesz-logika.

Nemcsak abszurd, de különösen gusztustalan is

Tombol az elszabadult őrület, vagy mondjuk finomabban így: a tényektől megszabadított szabad gondolkodás. De hát ugyancsak a Magyar Nemzet rovatvezetője, Orbán János Dénes szerint a másik Orbán-féle magyar licenc kiállta a próbát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.