2019. május 24., péntek

DUPLÁN SZAVAZÓK IS LESZNEK ERDÉLYBEN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.05.23.


„Természetesen jogszerűtlen” – reagált László Róbert, a Political Capital választási szakértője azokra a hírekre, hogy Erdélyből többen jelezték: mind Romániában, mind pedig Magyarországon szavazni fognak a most vasárnapi európai parlamenti választáson. Leszögezte azonban, hogy ez nem magyar sajátosság, ugyanis az Európai Uniónak máig nem sikerült megoldást találni a problémára, hozzátéve: „ahol kettős állampolgárok élnek, ott előfordulnak ilyen esetek – például svéd-finn vagy éppen belga-francia viszonylatban”.

Az azonnali.hu tett közzé a napokban egy Erdélyben forgatott videót, amelyen – egyebek között – nyilatkozik egy korosabb hölgy, aki – a vele lévő másik hölgy sűrű bólogatása mellett – mosolyogva közli a riporterrel, hogy ők bizony szavazni fognak Romániában és Magyarországon is. A riporter felvetetésére, hogy ahhoz magyarországi lakcímkártya is kell, azt mondta: „Nem baj, van nekünk. Megoldjuk, mert vannak rokonok.”

„Ez természetesen jogszerűtlen, sajnos vissza lehet élni azzal, hogy az EU nem oldotta még meg a problémát, s vannak ugyan bizonyos választási irodák, amelyek között működik a forró drót, de intézményesen nincs kidolgozva a rendszer” – mondta portálunknak László Róbert. Azt azonban hozzátette, hogy az ilyen dupla szavazás nem fordul elő tömegesen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.