2019. május 30., csütörtök

HADHÁZY FELJELENTÉST TESZ A HUMÁNSZOLGÁLTATÁS-FEJLESZTÉS FEDŐNEVŰ UNIÓSPÉNZ-LENYÚLÁS MIATT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.05.30.


Az Elios-botrány kulcsszereplője, a Tender Network bedolgozott a Hadházy Ákos által régóta szemmel tartott „Humánszolgáltatások fejlesztése” elnevezésű uniós projektbe is. A sztártanácsadó ezúttal Rákócziújfalunak segített, de más tanulságok is kiderültek a képviselőnek küldött válaszokból.

Baba-mama klub, önismeretfejlesztő tréning hátrányos helyzetűeknek – efféle hasznosságokra költötte Rákócziújfalu és térsége az Humánerőforrás fejlesztése címen kapott 250 millió forint uniós pénzt. A település Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek adott válaszában azt is elárulta, a pályázat részeként benyújtott „helyi emberi erőforrás fejlesztési terv előkészítését” régi ismerősünk, a Tender Network Zrt. (korábban kft.) végezte.

A szekszárdi illetőségű Bánsági Zsófia érdekeltségébe tartozó Tender Networkről az OLAF is megemlékezett,miszerint az Elios-féle közvilágítás-tendereken nem kevesebb, mint 13 alkalommal volt közreműködő – előkészítői vagy projektmenedzseri szerepekben.

Az eszerint a miniszterelnök családjáig érő kapcsolatrendszerrel rendelkező cég Rákócziújfalutól 4,8 milliót húzott az előkészítő munkákért.

Kalocsa válaszában úgyszintén régi kuncsaft neve bukkant fel. A város és térsége csaknem 400 millió EFOP-pénzt nyert, a „humán emberi” (igen, így) erőforrás fejlesztési tervet az Agenda Pályázatház Kft. dolgozta ki. Márpedig az Agenda Pályázatház – mint Hadházy emlékeztetett – annak a DFT-csoportnak a „kistestvére”, amely méltán unióspénz-szivattyú bullshitgenerátorként vonul be a mutyitörténelembe.

A DFT ügyeit cikksorozatban mutattuk be:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.