2019. május 23., csütörtök

ÍGY HÚZZÁK KI A BETEGSÉGGEL A ZSEBÜNKBŐL A PÉNZÜNKET - AZ ÁLLAM CSENDBEN VONUL KIFELÉ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.05.23.


Az Azénpénzem.hu tapasztalatai szerint nem is annyira finoman gyakorolnak nyomást az egészségügyi gondokkal küszködőkre, hogy a tb helyett inkább a magánellátást vegyék igénybe. Nem véletlenül tolódik tehát az egészségügyi kiadások aránya az államtól a magánszemélyek felé.

Még időpontot kérni is csak bő két hónap múlva lehetséges – mondták egyik olvasónknak, akinek hasi ultrahangot írt elő orvosa. Hozzátették azonban, hogy magánellátás keretében egy hét alatt túljuthat a dolgon. Bíztatóan megjegyezték még, hogy a vizsgálatot ugyanaz végzi. A különbség „csak” annyi – jegyezzük már mi meg –, hogy míg az állami ellátás nem kerül külön pénzbe, az ultrahang vizsgálatért 10-25 ezer forintot kérnek el, helytől és bajtól függően. (A CT és az MRI 20 ezer forinttól indul, de akár meg is haladhatja a 100 ezret.)

Nem egy olyan jelzést kaptunk (és hát a szerkesztőség tagjai, családjuk és ismertőseik is ebben az országban próbálnak életben maradni), ami azt mutatja: nem is annyira finoman gyakorolnak nyomást az egészségügyi gondokkal küszködőkre, hogy a tb helyett inkább a magánellátást vegyék igénybe. Jó pénzért. Például egy kertésznek bőrbetegséggel kapcsolatban kerek-perec közölték, hogy mire az állami ellátásban megkapná a kezelést, már „le is mondhatna a kezéről”. A gyorsaság neki 25 ezer forintjába került, de még nem tudni, végül mennyit mutat a számláló. Komolyabb probléma esetén már nem tíz-, sokkal inkább százezrekben mérhető a szükséges kiadás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.