2019. május 6., hétfő

KÜLFÖLDÖN TARTÓZKODÓ MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK FIZETIK ORBÁN EZERMILLIÁRDOS FOCIMÁNIÁJÁT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.05.05.


Csak balhé legyen, jó nagy! Semmi foci, bunyó van. Úgy verekedtek össze az FTC-Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt az őrültek, hogy a Fradi már bajnokként fogadhatta a lila-fehéreket. Tulajdonképpen teljesen mindegy volt, hogy ki nyer. Negyven szurkolót a Készenléti Rendőrség egységei és a kerületi járőrök elfogtak és előállították. Ez csak a kezdet volt, így hangoltak a meccsre, mert azt is félbe kellett szakítani brutális füstfelhő miatt. Nemzeti Sport:
Tiszta Waterworld, füstölők mindenhol, és keltik a feszültséget.
Nem az első botrányos esemény volt ez, különösen ennek a két csapatnak alja szurkolói nem bírnak magukkal. Ősi ellenségek. Ma már a labdarúgó mérkőzések elvesztették varázsukat. A döbbenetes szurkolói magatartás miatt, és azért is, mert becsődölt az Orbán-mánia és ezzel együtt az MLSZ magasra törő, utópikus tervei. Ami, tudjuk, nem független a miniszterelnöktől. Kellett a szövetség élére a haver Csányi. Minek? Pénzért pénzre. Ezermilliárdot költöttek a közös büdzséből a focira Orbánék. Ez iszonyatosan sok pénz, ami elveszett, illetve az ész nélküli költekezéssel, ellopták az emberektől, mert Orbán így döntött. Foci meg sehol. Nézők sehol. Pedig állítólag a focit közönség előtt játsszák. Közönség a húsz meg a nyolcvanezer ember is. Kinek mi jut. Nálunk üresek a lelátók, jobb érzésű sportszerető ember nem megy az arénákba, mert nincs miért. Akkor inkább bekapcsolja a tévét, megnézi a spanyol, angol, olasz, német bajnokságot, azokon láthatja, hogy miért a világ legnépszerűbb sportja a labdarúgás. Hiába volt az elképzelés, hogy tömegeket várnak a stadionokba, nem így lett, ezzel szemben elköltöttek egy csomó pénz.

Amikor a SzancsóPanza Orbán-aréna felépült 3 milliárdét, azt hablatyolta a valahai gyenge focista: a stadionok a családok közösségi színterei lesznek, az összetartozás, a kulturált szórakozás élményét ott találhatják meg. Azért arra kíváncsi lennék, már csak úgy a magyar családbarát korszakban, hogy hány kisfiú kéri: Apa, vigyél ki focimeccsre! Nem kérik, ahogyan a kényszerítő ötlet is dugába dőlt, hogy iskolás csoportokat vigyenek a pedagógusok ingyért meccsre. Nem volt nagy törtetés. Ezek mind látszatintézk
edések, hogy eltakarják, és ne kelljen bevallani, betojt az egész rendszer...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.