2019. május 26., vasárnap

MAGYARORSZÁG MEGFÉLEMLÍTVE SZAVAZ, AMI ELLENTÉTES EURÓPÁVAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.26.


Orbán Viktor két ciklus alatt megvalósította azt, hogy Magyarország lakói megfélemlítve és Európa ellen szavazzanak, miközben a lakosság háromnegyede az Európai Unió híve. De szét tudják választani, hogy a liberális demokratikus Európa, amit látnak, tetszik nekik, az Orbán Viktor által kreált alternatív valóságtól viszont félnek, és félelmükben Európa ellen szavaznak, miközben ezt nem is tudják.

Bármily bonyolult, igaz, hogy a magyarok azt hiszik, az is Európa még, amit Orbán képvisel. Magyarország még az Unió tagja, de Orbán lélekben és ideológiájával, a hazug propagandájával már kívül.

"Magyarország azért csatlakozott az Európai Unióhoz, hogy polgárainak soha ne kelljen félniük, most mégis félelemből szavaznak, méghozzá Európa ellen. Amitől félniük kellene, egy jogfosztó önkényuralom, bekövetkezett, és ez a zsarnoki rezsim azok ellen fordította a magyarokat, akik megvédhetnék őket ettől a tébolytól. Orwell-i világ van Magyarországon, ahol nem működik a “barát-ellenség” felismerő rendszer az emberek tudatában."

Orbán egy mesterséges ellenségképpel összezavarta az emberek agyát, és egy nem létező ellenségtől, a “migránsoktól” védi meg őket, eközben nem veszik észre, hogy akitől félniük kell, aki becsapja őket, aki megfosztja őket a jogaiktól, a szabadságuktól, a jövőjüktől, a vagyonuktól és az emberi méltóságuktól, az Orbán. Az idegengyűlölet megmérgezte a lelküket, és a gyűlöletben levő félelem megbabonázta őket. Amit pedig Európában szeretnek, a sokszínűség, amelynek ők is részei lehetnek, a szabadság, a fejlettség, a modernitás, a jogállamiság az, amit Orbán elvesz tőlük. Magyarország jelentős része szegény és elmaradott, kiszolgáltatott a hazug propagandának.

Az Európai Unió pénzeit éppen arra kellett volna felhasználni, hogy Magyarország elmaradott régióit, az egész vidéket, felemeljék Európa és a világ színvonalára. Nemcsak anyagilag, infrastruktúrában, hanem szellemi világosságban, ismeretekben. Az Orbán-rezsim szándékosan tartja sötétségben a magyar népet, lebutította és központosította a közoktatást, tudás, ismeret és gondolkodás helyett középkori dogmák és nacionalista butaságok töltik meg az emberek fejét. A közmédiát Orbán bűnszervezete megszállta, a helyi lapokat és helyi televíziókat lenyúlta és sajtó, információ helyett központi hazugsággyárak ontják a dezinformációt, az álhíreket és a gyűlöletkeltő, megfélemlítő hazug propagandát. Napi sikerjelentések, és az ellenség állandó támadásai, az ellenség pedig a felvilágosodás, az értelem, a szabadság, az emberi jogok, a liberális demokratikus jogállam. Az emberek önmaguk ellenségeivé váltak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.