2019. május 30., csütörtök

NEM GYŐZÖTT, CSAK NYERT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: SZUKITS REZSŐ
2019.05.29.


Mottó: A demokrácia alappillérei: konfliktus, kompromisszum, konszenzus, disszenzus.

A Fidesz nyert, de nem a győzött, csak választást nyert. Ismét nyert. A választók jelentős része (47,6%) ellene volt A Fidesz ellen szavazó most másként szavazott, mint korábban, de most sem az ellenzék ellen, hanem az ellenzék megújításáért. Megújításáért! Nem az ellenzék szétveréséért, hanem MEGÚJÍTÁSÁÉRT.

Óriási változás. Ma a két ellenzéki „nagy” (a néhánynapja még kicsi) a DK és a Momentum. Politikájukban -sok különbség mellett- két közös dolgot fedezek fel: az európaiságot és az érzelemgazdagságot. Mindkettő nagyon fontos, ezért a korábbi ellenzéki élvonal (MSZP, Jobbik) racionális, praktikus gondolkodását alá kell rendelni (nem elvetni, alárendelni) a pozitív érzelmeknek és az uniós alapértékek követésének. Igen!!! Pozitív érzelmekre, akár fátyolos szemekre , lelkesedésre van szükség. Pontosabban szólva, nem lelkesíteni kell, hanem lelkesedni. A lelkesedés majd magával ragadja, tettre sarkallja a kiábrándultakat, és felébreszti az elkábítottakat.

Lelkesednünk kell nekünk, és a különböző értékrendű pártok képviselőinek, valamint pártjaiknak is lelkesedni kell, jól megfogalmazható közös célokért; az unióért és a demokráciáért. A demokratikus pártoknak bizonyitaniok kell előttünk, hogy együttműködve -és nem egymást legyőzve- képesek eltakarítani a NERT, és sokszínűségükkel garantálni a demokrácia helyreállítását , fennmaradását és sikerét.

Nekünk nem pártok kellenek, hanem a demokrácia. Hinnünk kell, hogy a demokrácia demokratikusan egymást tisztelő pártokkal megteremthető, aztán ha nem hiszünk, bennük (a pártokban) akkor nincs szükségünk rájuk, akkor a NER díszletei lesznek; lobognak a magasban, mint hazaáruló kezében a nemzeti zászló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.