2019. május 8., szerda

NERENDSZER

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.05.08.


...Pár hete az EPP felfüggesztette a Fideszt. Mint később kiderült, ők maguk kérték ezt. Hát persze. Akkor is szoktunk szavazni, ha mindkét fél egyetért valamiben, ugye? Ez a megszokott – te is ezt akarod, én is, akkor szavazzunk róla. Teljesen hülyének tetszenek nézni, tessék mondani?!

Na, mindegy, ez csak az előjáték volt, tizenöt éves uniós tagságunkat kilenc év NER fémjelzi – országon belül – szerintük –  működik, a pénzt juttató EU szerint nem jól, sőt. Utána kívánnak nézni dolgoknak – valljuk meg őszintén, sok meglepetés fogja érni őket. Ha egyáltalán valós adatokhoz jutnak.
És ezt, mármint a vizsgálódást, számonkérést, bármilyen ellenőrzést ez a kormány és pártja nem engedheti meg. Mert nem csak az ellopott milliárdokra derülne fény nemzetközi szinten is, hanem a jogrendszer, a bíróságok működése, a sajtó állapota is felszínre kerülne, de az állítólagos közbeszerzési pályázatok sorsára is felfigyelhetnének. Ha a mindezekben elkövetett gazságokért bírósági ítélet szabna ki büntetést, több száz év halmazati luxus-zárka figyelne őméltóságaikra.
A magyar miniszterelnököt a választók bízták meg, szokta mostanság mondogatni ő maga. Én úgy tudom, a köztársasági elnök. A Fideszre két és fél millió ember voksolt. A választáson megjelent 5,2 millió szavazóból. Szóval, inkább nem kellene arról beszélni, ki kit mivel bízott meg.
Mindegy. Menekülőre kell fogni. Először csak az EPP-ből, „saját akaratból”. Erről szólnak az utóbbi napok remek találkozói, olyan kiváló emberekkel, mint Salvini. És a kacérkodások, például Le Pen asszonysággal. Az, hogy szőnyegre rendelés érkezett az USA-ból, a szolgahad-sajtó szerint azt jelenti, hogy a világ vezetői tudatában vannak MEkkmester rendkívüli világpolitikai szerepének és jelentőségének.  Jaj, Istenem, ne má’! Attól, hogy kis hazánkban semmi nem történik anélkül, hogy a Várból rá ne bólintanának, a nagyvilág még nem így működik. És nem is fog. Tessék erre felkészülni, azt javaslom.
A menekülési útvonal pedig egy keskeny csapás – a szélsőjobb erősödő „családja”... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.