2019. május 2., csütörtök

NYÁRRA BEZÁR A VÁRBAN A SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR, ÉS ELKÉPZELHETŐ, HOGY OTT MÁR NEM IS NYIT KI TÖBBÉ

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.05.01.



Május elején tájékoztatja az Országos Széchényi Könyvtár vezetősége a kollégákat arról, hogy meddig kerül lakat a nemzeti közgyűjteményre, és hol működnek majd tovább. Félő, hogy a Várnegyed orbanizálásának áldozatai lesznek, sok dolgozó attól tart, hogy ezek után ki sem nyitnak többé, a Várban legalábbis bizonyosan nem, legfeljebb csökkentett üzemmódban.

Az Országos Széchényi Könyvtár szokásos nyári zárva tartási ideje az épületben folyó átépítések miatt várhatóan meghosszabbodik. A közbeszerzések lezárultak, a területátadásra vonatkozó egyeztetések folyamatban vannak. A zárva tartás pontos körülményeiről olvasóinkat és látogatóinkat megfelelően tájékoztatni fogjuk” – ezt válaszolta kérdésünkre Tüske László, az OSZK főigazgatója.


A könyvtárhoz azért fordultunk kérdésünkkel, mert az OSZK dolgaira rálátó olvasónk szerint május hatodikán fogják bejelenteni, hogy legkevesebb négy hónapra teljesen bezár a könyvtár.

Sok dolgozó attól tart, hogy ezek után ki sem nyitnak többé, a Várban legalábbis bizonyosan nem, legfeljebb csökkentett üzemmódban...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.