2019. május 23., csütörtök

OLIGARCHÁK A KASSZÁNÁL

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.05.22.


A miniszterelnök milliárdosai megtalálták, hogyan lehet kiszivattyúzni a pénzt - most a Kincsem nemzeti lovasprogram színfalai mögé néztünk be.

Miközben a pénz nem csekély része Mészáros Lőrinc és a kormányhoz közeli többi oligarcha zsebében csilingel, az Orbán-kormány 2012-ben megszavazott lovasprogramjából éppen azok a tervek nem valósultak meg, amelyekből az átlagos halandók is részesülhetnének. Például, hogy az általános iskolások ingyen lovagolhassanak. A holnap megjelenő HVG-ben részletesen olvashatnak a Kincsem nemzeti lovasprogramról.

Az elképzelés egyik fontos eleme például azzal számolt még 2012-ben, hogy az akkor még 650 milliós fogadási forgalom már 2016-ra 10 milliárd forintra nő, ami "a teljes lovas ágazat meghatározó pénzügyi forrása" lesz. Ennek azonban még az ötöde sem valsóult meg, pedig a fogadászszervező állami vállalat mintegy 850 millió forintot költött arra, hogy a világ legnagyobb francia és német szolgáltatóitól beszerezze a szükséges terminálokat és szoftvereket. A csütörtöki HVG-ben szó lesz még arról, hogy már belső fideszes körök is elégedetlenek, mivel kulcsfontosságú elemek hiányzonak a lovasprogramból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.