2019. május 21., kedd

ORBÁN KÖZPÉNZBŐL KAMPÁNYOL A FIDESZNEK – NYÍLT LEVÉL A NEMZETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGNAK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.05.21.


Tisztelt Nemzeti Választási Bizottság! Bizonyára elkerülte a figyelmüket, hogy Magyarország miniszterelnöke tegnap Zalaegerszegen átadott egy autós tesztpályát, majd a Zalaegerszegi Televíziónak adott interjút, ahol nem csak a tesztpálya nagyszerűségét méltatta, de beszélt a vasárnapi választás fontosságáról is. Elmondta, hogy a magyar kormánynak mennyire fontos, hogy erős szereplőként jelenhessen meg Brüsszelben, szerinte ugyanis nem mindegy, hogy a bevándorlás-pártiak, vagy a bevándorlás-ellenesek érnek-e el jobb eredményt.

Most arról nem nyitnék vitát, hogy bevándorlás-pártiak legföljebb Orbán Viktor és a Fidesz vezetőinek a képzeletében vannak. Ez egy nettó hazugság, de nem erről kívánok írni Önöknek. Mint ahogyan azt is csak érintőlegesen említeném, hogy mi köze van a magyar miniszterelnöknek egy autós tesztpályához. Jó, tudom, neki mindenhez köze van, ami idehaza történik: a korrupcióhoz például, a kilakoltatásokhoz, a kilátástalansághoz, a szegénységhez, vagy, teszem azt, a nyomorhoz. Köze van a kivándorláshoz, a méltatlanul magára hagyott egészségügyhöz, a lebutított oktatáshoz, ahhoz, hogy a magyar emberek közül sokan kirekesztők és gyűlölködők lettek. A miniszterelnöknek elvileg mindenhez köze van, igaz, ő sok mindenről nem akar tudni, és az ezzel kapcsolatos kérdésekre vagy nem válaszol, vagy - amikor például a veje kétes ügyleteiről kérdezik – azt mondja, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik.

Ugyanígy nem foglalkozik Orbán az osztrák belpolitika kérdéseivel sem – ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy ott most soron kívüli vadászidényt tartanak. Pedig nem egyszerűen osztrák belpolitikai botrány, hogy a magyar miniszterelnök barátja, Strache (most már csak volt) alkancellár egy Oroszországhoz köthető megvesztegetési botrányba, azaz, hazaárulási ügybe keveredett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.