2019. május 2., csütörtök

ORBÁN MEGÍTÉLÉSE NEM VÁLTOZIK MEG ATTÓL, HOGY TRUMP FOGADJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.02.


Az Unió első fasiszta államának vezetőjeként az európai szélsőjobb egyik hangadója, akinek azért van befolyása Európában, mert “Brüsszel” nem birodalom, hanem egyenlő jogokkal rendelkező tagállamok önkéntes szövetsége, amelyben Orbán visszaél ezekkel a jogokkal és rombolja az európai értékeket.

Európát jelenleg demokratikus, liberális jogállamok alkotják, a szélsőjobbnak esélye sincs arra, hogy a májusi európai parlamenti választáson átvegye a hatalmat az Európai Unióban. Magyarország akarnok diktátora közmegvetésnek örvend Európában. Az európai polgárok pontosan tudják, mi a populizmus, az illiberalizmus, az önkényuralom, és kicsoda Orbán.

Orbán illiberális fasiszta rendszere az Európai Unió pénze nélkül már régen összeomlott volna. Ezt pontosan tudják Európában, és egyre többen követelik, hogy ne kapjon pénzt az Uniótól, aki tagadja az Unió liberális demokratikus alapértékeit. Orbánnak, mint az Unió egy tagjának, nincs joga ahhoz, hogy a nyugat-európai demokratikus országok szövetségét, amelyhez azok jóindulatából csatlakozhatott, lerombolja, és a saját hamis vallási, nacionalista diktatúráját erőltesse rá. Ezt Európában mindenki tudja, Orbán egy szitokszó, aki kizárólag a német autóipar érdekei miatt nem került még az uniós pöcegödörbe.

Ezért Orbán megítélésén semmit nem változtat az, hogy katonai eszközök vásárlásával bekönyörögte magát a Fehér Házba Trumphoz. Egy olyan amerikai elnökhöz, aki maga is közutálat tárgya, és fogadja őt egy adócsaló, beteges hazudozó, az igazságszolgáltatást akadályozó, köztörvényes bűnöző, akit az oroszok ültettek a Fehér Házba. Inkább nevetséges, hogy az amerikai hibrid rendszerben, ahol alkotmányos demokráciában egy rasszista és fasiszta elnök kormányoz, az európai fasizmus vezéralakját, Orbán Viktort, a sor végén fogadják. Mert a Fehér Házban már mindenki megfordult, kivéve Orbánt.

Ez a látogatás is inkább Amerika szégyene, ami annak köszönhető, hogy a súlyos mentális kihívásokkal vergődő elnök alatt dolgozó apparátusban meggyengült a józan külpolitikusok ereje, vagy elszámítják a látogatással magukat, mert azt képzelik, hogy Orbánra hatni tudnak egy meghívással, ahogy ezt a Foreign Policy hírportál is megírta. A Trump-Orbán találkozóra akkor kerül sor, amikor a legélesebb konfliktust generálja Orbán oroszbarátsága és a kínai terjeszkedés elősegítése. Orbán kétszínű politikája, miszerint igyekszik a NATO-ban és az Európai Unióban bent maradni, miközben a NATO és az EU ellenségeivel folytat bizalmas és bensőséges viszonyt, inkább arra késztetné az Egyesült Államokat, hogy tartsa távol magát az amerikaellenes politikát folytató Orbántól...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.