2019. május 30., csütörtök

ORBÁN PRÓBÁLJA “VISSZANYALNI” MAGÁT A NÉPPÁRTBA - A VÁLASZTÁS ORBÁNRÓL IS SZÓLT - EURÓPA NEMET MONDOTT ORBÁNRA - EURÓPA NEM FASISZTA, ORBÁN PEDIG NEM ERŐS EMBER, HANEM EGY SZÉLSŐJOBBOLDALI BAJKEVERŐ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.30.


Kevés ízléstelenebb jelenetet és embert láthat az európai és a magyar publikum, mint a magyar pávatáncos talpnyalását, ahogy az európai parlamenti választási eredmények és saját számításainak kudarca után sompolyog vissza az Európai Néppártba, s úgy mosolyog, mint Farkas Flórián a Balog Zoltánra, mintha mi sem történt volna.

Orbán teljesen úgy tesz, mintha soha semmiben nem mondott volna ellent a Néppártnak, s mint aki világ életében a liberális demokrácia híveként őrizte volna a néppárti értékeket és az uniós támogatásokat tartalmazó láda kulcsát.

"Orbán elkezdett visszatáncolni a Néppártba, gazsulálva mosolyog, kezel, mint aki mindig is ide tartozott, fel sem merült, hogy ezt a Néppártot le akarta váltani, mert nem képviseli az európai kereszténységet, Soros György kottájából látszik, és feladta a kereszténydemokráciát. Kiválasztotta a legkisebb veszteséggel járó kompromisszumot, határozatlan időre (amíg nem stabilizálódik a helyzete) elhalasztja a közigazgatási bíróság bevezetését."

Ez a döntés nem jár semmiféle gyakorlati és ideológiai következménnyel, egyébként is csak addig tart, amíg Orbán újra homokot szór az Európai Bizottság, s főleg az Európai Néppárt szemébe. Semmit nem veszít, ha a tervet ősszel veszik elő újra, ha addigra sikerül a felfüggesztett tagságát helyreállítania a Néppártban. Ha az Európai Néppárt megeszi ezt az újabb trükköt, és hagyja, hogy a képmutató, gerinctelen Orbán bolondot csináljon belőlük, akkor megint felélesztik a fasizálódás veszélyét és lehetőségét Európában, amit ez az európai parlamenti választás átmenetileg visszaszorított.

Az látható, hogy Európa nem Orbánra, nem Orbán fasisztáira szavazott. A győztes pártok azzal kampányoltak, hogy nem szövetkeznek a “brüsszelező”, Európa-ellenes, antiliberális populistákkal. Orbántól el kellett határolódnia mindenkinek, aki nem akart bukni ezen a választáson. Ezek után a pincsikutyaként pitiző, nyalizó Orbánt visszafogadni nemcsak öngyilkos stratégia, hanem az európai választók akaratának semmibe vétele is. Akkor becsapták az európai választókat. Márpedig nem kizárt, hogy a konfliktusokat kerülő, emberséges, megbocsátó európai demokraták örömmel fogadják vissza, hátha megoldódik ez a sötét ügy és ez a probléma. A választás Orbánról is szólt. Európa nemet mondott Orbánra. Európa nem fasiszta, Orbán pedig nem erős ember, hanem egy szélsőjobboldali bajkeverő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.