2019. május 8., szerda

ORBÁN VIKTOR AZ ISTEN IGÉJÉNEK NEVEZTE MAGÁT - AZT ÁLLÍTOTTA, HOGY "ÉN VAGYOK A KERESZTÉNYSÉG DNS-E", A MAG, A SZUBSZTANCIA, AZ ISTEN IGÉJE, A KRISZTUS - IVÁNYI GÁBOR SZERINT ORBÁN A FASIZMUS DNS-E

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.08.



A HVG adta közre magyarul Bernard-Henri Lévy francia filozófus feljegyzéseinek részleteit az Orbán Viktorral folytatott budapesti találkozójáról, amelyeket a Le Point című hetilapnak adott át. Ezekben idézi azt, miket mondott neki Orbán. Feltehetően a filozófus jegyzetelt, és pontosan adja vissza Orbán hitvallását.

Ezek egyike volt az, amikor Orbán kijelentette magáról: “Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.” Az a tény, hogy Orbán még csak nem is keresztény, kiolvasható abból, hogy a kereszténységben nincsenek keresztényebbek és legkeresztényebbek. A keresztények egyformán igazak kegyelemből, minden keresztény ugyanazt kapja. De Orbán az európaiságot a kereszténységgel azonosítja, ezért magát a kereszténység “DNS”-ének, magjának, az Isten Igéjének, a megtestesült Krisztusnak vallja.

A DNS (teljes nevén a dezoxiribonukleinsav) egy összetett molekula, amely a genetikai információkat tárolja, és adja tovább nemzedékről nemzedékre. Ez a genetikai mag, amely öröklődik, és tulajdonsággá válik a személyiségben. Ez maga a Mag, nem véletlenül egy pisztráng spermájában azonosították először. A DNS egy genetikai információ, amely a sejtmagban található, a sejtek valamennyi funkciója a DNS ellenőrzése alatt áll. A DNS minden élő dolog programja, leglényege, szubsztanciája, magja, amely által minden élőlény azonosítható, és amely azzá teszi, ami.

Orbán az európaiságot a kereszténységgel, a kereszténységet pedig magával azonosítja, miszerint ő hordozza a kereszténység DNS-ét, a kereszténység Magvát. Ő a Mag. Ebben az esetben Orbán Viktorban Jézus Krisztust, a megtestesült Igét üdvözölhetjük. A Bibliában a Galata levél 3,19 a mózesi törvényről ez áll: “bűnök okáért adatott, amíg eljő a Mag, a kinek tétetett az ígéret”. Ez a Mag Jézus Krisztus, az Ige, aki testté lett. János evangéliuma így keződik: “Kezdetben volt az Ige, és az Ige volt az Istennél, és Isten volt az Ige.”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.