2019. május 18., szombat

TIBORCZ INGATLANCÉGE LUXUSTEREPJÁRÓT LÍZINGEL, KISVÁRDÁN A SZÜLŐKTŐL KÉRT PÉNZT AZ ISKOLA TÉRKŐRE - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ  MUTYIMONDÓ 
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.05.17.


24.hu: Tiborcz István cége beszerzett egy alapáron 44 milliós luxusterepjárót

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása alapján az ingatlanberuházásokkal foglalkozó BDPST Zrt. április végén egy vadonatúj, 2019-es évjáratú Range Rover 5.0 P típusú autót kezdett lízingelni. A gyártó honlapján elérhető árlista szerint ezt a modellt háromféle felszereltségi kategóriában lehet megvásárolni: a legolcsóbb alapára 44 millió, a legdrágábbé pedig 71,5 millió forint.


Index: 1717 százalékkal növelte profitját Mészáros IT-cége

A Mészáros-birodalom két tőzsdei vállalata, a Konzum és az Opus Global tavaly nyáron jelentette be, hogy 50 százaléknál nagyobb befolyást vásárol a 4iG informatikai cégben. A 4iG részvényárfolyama már a bejelentés előtti pár hónapban is szárnyalt, azóta pedig végképp megtáltosodott. A cég pénteken büszkén jelentette be, hogy az idei első negyedévben 483 millió forint volt az üzleti eredményessége, ami 1717, azaz ezerhétszáztizenhét százalékkal nagyobb, mint tavaly ilyenkor. Ehhez persze nyilván az is hozzájárult, hogy mióta Mészáros érdekeltsége, sorra nyeri az állami tendereket.

Magyar Hang: Tarol a közbeszerzéseken egy panellakásba bejelentett cég

A hajdúböszörményi székhelyű Tömb 2002 Kft. egy kis takarítócégként indult, mára azonban már karbantartással, energetikai felújítással, és építési beruházásokkal is foglalkozik. Szép gazdasági siker, de a képet árnyalja, hogy bevételének jelentős része származik közpénzes megbízásokból, tavaly például a nyilvános információk alapján összesen 29 közbeszerzésen több mint négymilliárd forintnyi megrendelést kapott fideszes önkormányzatoktól és állami intézményektől. Ráadásul a hivatalos dokumentumok szerint a tendereken általában ugyanazokkal a cégekkel versenyez, és mindig legyőzi őket.

Népszava: Kisvárdán stadionra futotta, de az iskolai térkőre a szülőktől kérnek pénzt

A Vári Emil Általános Iskola térkőjegyeket bocsátott ki az intézmény udvarának leburkolásához. A szülők elvileg önkéntes alapon vásárolhattak ezer, ötezer és tízezer forintos címletű térkőjegyeket, de “illik” venni, mert aki nem járul hozzá a felújításhoz, arra csúnyán néznek. Mindez épp Kisvárdán, ahol az elmúlt években állami pénzből épült egy 2,5 milliárd forintos stadion, plusz közel 2 milliárdért sportszálló, 700 millióért focicsarnok, szintén 700 millióból vízicsúszdapark, és 2,2 milliárdból termálvizes lórehabilitációs központ, vagyis lówellness is lesz.

Válasz Online: A Nemzeti Színház járt jól a kulturális TAO eltörlésével

A kormány tavaly év végén megszüntette a kulturális TAO-t, ami sok színház számára jelentett fontos bevételt. A döntéséért Vidnyánszky Attila régóta lobbizott, és most végképp elégedett lehet: az általa igazgatott Nemzeti Színház lesz a dolog nyertese. A színház ugyanis a jegybevételei alapján maximum 76 millió TAO-támogatásra lett volna jogosult, de az állam ennek bő ötszörösével, 400 millió forinttal kompenzálja a Nemzetit. Közben a kis, független színházak a túlélésért küzdenek a TAO nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.