2019. május 12., vasárnap

TIBORCZ MÁR A 32. LEGGAZDAGABB MAGYAR, ORBÁN KITARTÁST KÍVÁNT A KILAKOLTATÁSRA VÁRÓ 9 GYEREKES CSALÁDNAK

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: Átlátszó / ERDÉLYI KATALIN
2019.05.11.


Napi.hu: Tiborcz István már a 32. leggazdagabb magyar

Megjelent A 100 leggazdagabb 2019 című kiadvány, melyből kiderül, hogy a miniszterelnök ingatlanbizniszben utazó veje 35 milliárd forintos vagyonával már a 32. helyen áll a rangsorban, és egyben ő a legfiatalabb is a listán. Az élen Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója áll 360 milliárdos vagyonnal, a második Mészáros Lőrinc 296 milliárddal, a harmadik pedig Gattyán György 280 milliárd forinttal.

HVG.hu: Kalandosan nyert meg Mészáros Lőrinc informatikai cége egy 4,4 milliárdos állami tendert

A 4iG Nyrt. összesen 3005 darab interaktív táblát szállíthat 4,4 milliárd forintért általános és középiskolákba a Klebelsberg Központ megbízásából. Egy másik cég, a Freedom-Tech Informatikai Kft. közel 2 milliárddal kevesebbért vállalta volna a feladatot, de az ajánlatukat a Klebersberg Központ érvénytelennek nyilvánította, mert szerintük nem tudták megfelelően megindokolni, hogy miért ilyen olcsó az ajánlatuk. A cég a bírósághoz fordul.

Magyar Hang: Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak

Mi is írtunk a családról, akiknek bedőlt a devizahitele, ezért hamarosan az utcára kerülhetnek. Az anya kétségbeesésében két hónapja a miniszterelnöktől kért segítséget, és most kapta meg a választ. Orbán Viktor megbízásából a Levelezési Osztály válaszolt, akik azt írták, megértéssel és együttérzéssel olvasták a nő sorait, majd tanácsokat adtak neki, végül így zárták a levelet: „Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

Index: Kiszivárogtatták a bankcsődöt, a rendőrség mégsem vizsgálja

Több hónapig kínlódott a Matolcsy György MNB-elnök unokatestvérének, Szemerey Tamás tulajdonában lévő Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB), amelynek végül az MNB visszavonta az engedélyét, és márciusban elindult a végelszámolása. Valakinek az MNB piacfelügyeletének egyik munkatársa sms-t küldött a végelszámolás napján, hogy ha van pénze az NHB-ban, vegye ki azonnal. Az illetőnek nem volt pénze a bankban, de a bennfentes információ kiszivárogtatása miatt feljelentést tett a rendőrségen, ez ugyanis bűncselekmény. A BRFK azonban elutasította a feljelentést arra hivatkozva, hogy a feljelentőnek nem volt pénze a bankban, és már korábban is jelentek meg hírek az NHB nehéz helyzetéről.

444: Luxuséttermet nyitott az MNB egyik alapítványa

Az MNB tulajdonában lévő Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) három éve 10,5 millió euróért, azaz bő 3 milliárd forintért vásárolta meg az Ybl Vízházat. A Várkert Kaszinóként is ismert épületet 1 milliárd forintért felújították, és tavaly adták át. Most pedig megnyílt benne a prémiumkategóriás Felix Étterem, ahol reggelire lehet enni avokádós toastot 2590, bundáskenyeret 1990, vagy zabkását 1790 forintért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.