2019. május 5., vasárnap

TIBORCZÉ AZ ARANYTOJÁST TOJÓ TYÚK – ÉS MÉG?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.05.05.


Noha megszületett az egyezség az őszi, önkormányzati választásokra az ellenzék pártjai és a civil szervezetek között Keszthelyen, a polgármesteri posztnak még nincs várományosa; mindenki fél a Fidesz gyűlöletkampányától. Pedig, a Balaton fővárosában nem szeretik a Fideszt, legalább is ezt állítja a Hírklikknek nyilatkozó Weller-Jakus Tamás, az ellenzéket tömörítő Kisvárosunkért Érdekvédő Egyesület elnöke, valamit az egyik egyéni képviselő-jelölt, az MSZP-s Czuth Zoltán. Az ellenszenvnek az is az oka, hogy három éve Tiborcz István szerezte meg a vitorlás-kikötőt, de most már szinte a teljes Balaton-part ehhez a konglomerátumhoz kötődik. Lassan, állítják, semmi nem lesz a keszthelyieké. De itt is működik a gyűlölet-kampány, valamint az a hűbérúri rendszer, amely egzisztenciális bizonytalanságot teremt az emberekben.

Hírklikk: - Az a hír, hogy létrejött az ellenzéki megállapodás Keszthelyen is. Mely pártok alkotják a közös csapatot?

WJT: - Mindenkit, aki a városban létezik, természetesen a Fidesz kivételével. És nem csupán a pártok, hanem a valódi civil szervezetek közül is többen csatlakoztak az együttműködéshez. Azért hangsúlyozom, hogy valódi, mert olyanok is akadnak Keszthelyen, amelyek civilnek mondják magukat, de egyértelműen köthetőek a Fideszhez. A pártok közül pedig a Jobbik, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Momentum is. LMP itt nincs, meg MI Hazánk sincs.

Hk: - Ha jól tudom, megvannak a képviselő-jelöltek

CZ: - Igen, megvan mind a nyolc egyéni képviselő-jelöltünk. Minden választókerületben egy ernyőszervezet égisze alatt indulnak a kiválasztottak. A neveket még nem publikáltuk, nincs közös álláspontunk arról, hogy mikor tesszük meg, mert nem akarjuk őket támadásoknak kitenni. Ameddig lehet, megóvjuk őket a karaktergyilkosságoktól, amelyek persze biztos bekövetkeznek: a Fidesz a korlátlanul rendelkezésére álló pénzekkel és a gépezetével úgy is meg fogja tenni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.